Keski-Suomen päällystystyöt ovat edenneet vaikeista sääolosuhteista huolimatta

0

Teiden ja katujen päällystystyöt kuuluvat Suomen suveen ( K-Media/JK/arkisto)
Epävakaa sää on vaikeuttanut kesän päällystystöiden etenemistä, joten aikataulut ovat hieman venyneet alkuperäisistä suunnitelmista. Koska tiemerkintöjen toteutuskin on riippuvaista säätilasta, osa päällystetyistä 100 km/h teistä on edelleen 80 km/h nopeusrajoituksella. Työt kuitenkin etenevät. Tässä juuri tämän hetkinen tilanne Keski-Suomessa.

.

Valmistuneita kohteita ovat:

Valtatie 4 >  Konginkangas – Kalaniemi

Valtatie 9 > Muurame

Valtatie 4 > Valkola – Seppälä (Rantaväylä, Jyväskylä)

Kantatie 69 > Sirkkaharju – Tankolampi

Kantatie 77> Yläpää – Luomala

.

Loppukesän isoista kohteista osa jo loppusuoralla

Valtatien 18 (Väätäiskylä – Multia) päällystystyöt käynnistyvät rakenteenparantamistöiden ja tienleventämistöiden valmistuttua lähiaikoina. Valtatien 23 (Keuruu) hienojyrsintä valmistuu piakkoin.

Heinäkuussa töitä tehdään myös valtatie 9:lla Hankasalmella, seututiellä 637 Laukaassa sekä maantiellä 16703 Tikkakoskella.

Pohjoisessa Keski-Suomessa töitä on käynnissä Karstulassa kantatiellä 77. Väli Ratiperä – Huopana valmistuu kokonaisuudessaan heinä-elokuun vaihteessa. Rakenteenparantamis- ja päällystystyöt maantiellä 775 välillä Kalliojärvi-Niinimäenkylä-Viitajärvi alkavat heinäkuun puolivälissä.

Ennätysmäärä kilometrejä turvallisesti työn alla

Yhteensä kuluvana kesänä on työn alla 241 kilometriä maantietä. Lisäksi kilpailutuksessa on lisäurakka, joka on pituudeltaan 46 km. Lopulliseen pituuteen vaikuttaa muun muassa bitumin ja nestekaasun hinnan kehitys kesän aikana.

Päällystysurakoitsijan mukaan työt ovat sujuneet pääsääntöisesti turvallisesti sekä työntekijöiden että tienkäyttäjien osalta. Siitä on annettava autoilijoille kiitos!

KATSO TÄSTÄ J-PNEWS LINKISTÄ KESKI-SUOMEN ALUEEN PÄÄLLYSTYSKOHTEET KARTALTA:

JÄTÄ KOMMENTTI