Keskustan Kärnä syyttää Vihreitä ”kahden hippibussin taktiikasta”

0
Mikko Kärnä (Markku Ojala / compic / eduskunta)

J-Pnews

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee Turun yliopiston akatemiaprofessori Johanna Niemen YK:n lasten oikeuksien komitealle tekemää valitusta, jossa Niemi väittää Suomen rikkovan lasten oikeuksia, ellei se nouda al-Holin leirillä olevia lapsia välittömästi Suomeen.

– Ensinnäkin yksikään eurooppalainen maa ei ole hakenut Isis:n joukoissa olleita naisia tai miehiä aktiivisesti takaisin. Suomen linjan tulee olla täsmälleen sama. Mitä taas tulee lapsiin, heitä ei juuri YK:n sopimusten mukaan voida tahdonvastaisesti erottaa omista vanhemmistaan. 

Professori Niemi toteaa, että ihmisoikeudet puoltavat lasten tuomista huoltajineen Suomeen ja vähintäänkin lapset pitäisi hakea. Mikko Kärnän mielestä poikkeuksellinen vaatimus eurooppalaisessa kontekstissa.

– Juuri Niemen pitäisi ymmärtää tämä, mutta nyt hän katsoo kysymystä ideologisten linssien läpi. Suomi voi harkita lasten tuomista Suomeen ainoastaan, mikäli he ovat orpoja tai heidän huoltajansa sellaista nimenomaisesti pyytää. Ei muuten. Samalla on hyvä muistaa, että yhdelläkään suomalaisella viranomaisella ei ole toimivaltaa al-Holin leirillä. Tätäkään Niemi ei tunnu tajuavan, vai haluaako hän järjestää sotilasoperaation Syyriaan lasten hakemiseksi?

Kärnä epäilee, että Niemen valituksen taustalla on vihreiden tavoitteita kaikin keinoin ajava taktikointi. Hallituksessa Vihreät joutuvat olemaan virallisesti samaa mieltä kuin hallituskumppanit, mutta saman puolueen kannattajat osallistuvat ahkerasti ulkoparlamentaariseen kansalaistoimintaan, jossa voidaan arvostella rankastikin hallituksen tavoitteita.

– Professori Niemi on pitkäaikainen vihreä vaikuttaja ja hän oli ehdolla vihreiden listalta myös kevään eduskuntavaaleissa. Nyt Niemi on tehnyt yksityishenkilönä valituksen YK:lle saman hallituksen toiminnasta, jossa vihreät itse istuu. Vaikka hallituksen linja tässä kysymyksessä tehtiin viime viikolla erittäin selväksi, on lisäksi vihreiden sisäministeri Maria Ohisalo vielä pyöritellyt tätä kysymystä julkisuudessa. 

– Vaikuttaa siltä, että vihreillä on käynnissä ”kahden hippibussin taktiikka”. Toisaalta hallituksessa hyväksytään hallitusohjelman mukainen linja, mutta julkisuudessa yritetään sitten kaikin voimin kampittaa sitä ja viestiä jotain muuta omille kannattajille. 

Uutinen Johanna Niemen tekemästä valituksesta: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/professori-johanna-niemi-valitti-suomesta-yk-lle-ei-hyvaksy-hallituksen-linjaa-isis-leirin-lasten-suhteen-jarkytyin-suuresti/7466310#gs.mhyedt

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI