Keskustanuorten Kurvinen: Kansankirkko pelastettava

0
Keskustan nuorisojärjestön puheenjohtaja Antti Kurvinen on syvästi huolissaan viime viikkojen kirkosta eroamisaallosta ja Ylen homokeskusteluillan aiheuttamista reaktioista. Hänen mielestään eroaminen kirkosta ei ratkaise millään tavalla suomalaisen yhteiskunnan arvoristiriitoja ja henkisen tilan kipukohtia. Kurvisen mielestä paras tapa ottaa kantaa kirkon suuntaan on äänestää marraskuun seurakuntavaaleissa. Erityisesti 16-18-vuotiaiden täytyy antaa äänensä sen puolesta, että luterilainen kansankirkko on jatkossakin tavallisten ihmisten näköinen.

– Kirkkoon iskenyt kielteinen hyökyaalto muistuttaa viime vuosina politiikkaan ja poliitikkoihin kohdistunutta ajojahtia. Perusasetelma on kuitenkin sama: puolueista eroaminen ja äänestämättä jättäminen eivät muuta yhteiskuntaa. Samoin kirkosta eroaminen ei tee siitä suvaitsevaisempaa ja maanläheisempää. Ainut keino muuttaa vääryyksiä ja säilyttää hyviä asioita on vaikuttaminen itse, vetoaa Keskustanuorten johtaja Antti Kurvinen.

Kurvisen mielestä iltapäivälehtien homokohuilusta hyötyvät vain uskonnolliset ääripäät. Kiihkeät mielenilmaisut eivät palvele arjessa elävää kansankirkkoa, vaan aivan muita tahoja.

– Välillä tuntuu siltä, että tätä keskustelua ovat provosoineet aivan tahallaan ne voimat, jotka haluavat hajottaa suomalaisen kansankirkon. Näitä voimia löytyy niin ateisteista kuin kirkon ulkopuolisista herätysliikkeistä. Meidän tavallisten luterilaisten ei pidä sallia tätä. Kirkko on yksi tärkeimmistä yhteisöllisyyden luojista, kulttuurihistorian ylläpitäjä ja lohduttaja kansakunnan vaikeina päivinä, linjaa Kurvinen.

Itse kysymykseen homoparien kirkkovihkimisestä ja homoseksuaalien asemasta kirkossa Keskustanuorten puheenjohtaja ei halua ottaa kantaa. Hänestä se on teologinen, eikä poliittinen kysymys.

– Kirkolliskokous ja piispat ratkaisevat tämän asian. Eduskunnan kannattaa pysyä maallisten asioiden hoidossa. Oman vakaumukseni pohjalta toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa kirkko olisi enemmän armon kuin tuomioiden jakaja, toteaa Keskustan nuorisojohtaja Kurvinen.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI