Kiertoliittymätyöt Vimpelissä on aloitettu

0
Tämä risteys saa oman kiertoliittymän. Kesäinen kuva Ventilän "neljäntien" risteyksestä. Kantatieltä 68 (Vimpelintie) Lappajärven Itäkylän suunnasta kohti Alajärveä. Vasemmalle Isokankaantielle kohti Veteliä ja oikealle käännyttäessä Patruunantielle kirkon ohi Vimpelin keskustaan.

ELY-keskus ja Juhan Paja Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kantatien 68 parantamisesta välillä maantiet 7421 ja 750 Vimpeli. Hankkeen  kokonaiskustannus on noin 0,45 M€. Hankkeen osarahoittajana toimii Vimpelin kunta.

Hankkeessa rakennetaan kiertoliittymä kantatielle 68 Patruunantien ja Isonkankaantien risteykseen.

Hankkeessa rakennetaan kiertoliittymä kantatielle 68 Patruunantien ja Isonkankaantien risteykseen. Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta kantatiellä 68 Vimpelin kohdalla. Kiertoliittymä sujuvoittaa liikennettä kantatiellä 68, sekä helpottaa kantatielle liittymistä Patruunantieltä (Vimpelin keskustasta) ja Isokankaantieltä (Sääksjärven, Vetelin ja Perhon suunnalta). Kiertoliittymällä sekä mahdollisilla muilla lisäkohteilla pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta kantatien 68 varrella Vimpelin kohdalla, erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta. Kantatien 68 varrella sijaitsee Aapiskujan koulu sekä keskustan suunnassa yläaste ja lukio, joten kevyttä liikennettä kulkee kantatien molemmin puolin suuria määriä.

Hankkeessa on myös mahdollisia lisäkohteita: alikulun ja pyöräteiden rakentaminen sekä liittymien laajennuksia turvasaarekkeineen kantatielle 68 Vimpelin kohdalle. Lisäkohteet toteutuessaan parantavat kevyen liikenteen kulkua kantatien puolelta toiselle ja parannukset koskettavat erityisesti koululaisten liikennettä. Optiokohteiden rakentaminen selviää syyskuussa 2020.

Kantatien 68 keskimääräinen vuorokausiliikenne (vuonna 2019, Väyläviraston mukaan) on noin 2000 ajoneuvoa/vrk, josta raskaan liikenteen osuus on 8 %. Lakaniementiellä 1600 ajoneuvoa/vrk, josta raskaan liikenteen osuus on 5 %. Koskelantiellä 380 ajoneuvoa/vrk, josta raskaan liikenteen osuus on 4 %. Patruunantiellä etelään noin 2200 ajoneuvoa/vrk, josta raskaan liikenteen osuus 2 % ja pohjoiseen noin 2250 ajoneuvoa/vrk, josta raskaanliikenteen osuus on 2 %. Isokankaantiellä noin 2000 ajoneuvoa/vrk, josta raskaanliikenteen osuus on 9 %.

Työt alkavat tietyömaiden tiedotustaulujen pystyttämisellä sekä työalueen yleisillä järjestelyillä. Rakennustyöt alkavat kiertoliittymään parissa viikolla 32 maanleikkauksella, liikennöidyn alueen ulkopuolelta Patruunantien, Isokankaantien ja Vimpelintien risteyksessä.

Urakan on oltava valmis marraskuun 2020 loppuun mennessä. Lisäkohteiden toteutuessa valmistuminen on heinäkuussa 2021.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI