Kivijalasta Hautakylältä Soiniin-Oivarauta Oy, Eurooppaan!

0
Iiro (vas.) ja Ilkka Takala
Iiro (vas.) ja Ilkka Takala
Juuri tullut nettitilaus (1 min) Lappeenrantaan tuli kesken haastattelun Iiro Takalan tietokoneelle (kännykkään), kuin vastauksena kysymykseen yrityksen markkinoinista Suomeen ja Eurooppaan.

Oivarauta Oy:n lattialla odottaa logistiikan jatkotoimenpiteitä asiakkaalle, toimitus Hollantiin, painorajoitus 35 kiloa. Kaikki on kunnossa, lakiasiat ja tullit. Paketti odottaa noutoa eteenpäin. Tässä yksi esimerkki palkitun yrityksen toimintamallista normaaleissa päivittäisissä rutiineissa.

Oivarauta Oy:n juuret siirtyvät kahdeksankymmennen vuoden taakse Hautakylään.Väinö Takalan perustama yritys siirtyi vuosien saatossa Soinin kirkonkylälle ja Oiva Takala jatkoi toimintaa perinteisenä rautakauppana Aulis ja Leo Takalan johtamana, neljännen polven kauppiaat Iiro ja Ilkka Takala siirsivät osaamisensa nettiin. Kehityspolku on ollut menestystarina, ennakkoluulottomasti on uskottu nettiin ja tuloksia on tullut. Neljättä vuotta eletään kasvun vuosia, etenkin nettimyynnin osalta. Kivijalkamyymälä on edelleen Soinin keskustassa, se perinteinen rautakauppa, mutta netti on avannut uudet markkinat, ilman rajoja.

Eurooppa, Venäjä ja kotimaan kasvun ovat mahdollistaneet, osaaminen, laatu ja hinta.

– Myös positiivinen asenteemme ja asiakastyytyväisyys ovat valttimme, sanoo Iiro.

Yhdessä Ilkan kanssa he toteavat, ”ettei tämä  tähän jää, jo ensi vuonna tulee eteen työvoiman, osaavan sellaisen, lisääminen”

Palkinnon parhaana kasvuyrityksenä päättäjina olivat: mm. Tekes, Finnvera, Kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry ja EP-n Kärkiyritykset.

JÄTÄ KOMMENTTI