Kolme henkilöä on pidätetty epäiltynä Alavudella tapahtuneesta henkirikoksesta

0
Kolmea alavutelaista nuorta epäillään henkirikoksesta
Alavudella viikonvaihteessa paljastuneen henkirikoksen tutkinnan yhteydessä on pidätetty rikoksesta epäiltynä kolme paikkakuntalaista nuorta mieshenkilöä.

Paikkakunnalla hyvin tunnetun 57-vuotiaan miehen ruumis löytyi paikallisen ravintolan varaston takaa. Miestä pidettiin harmittomana oman tiensä kulkijana, eikä hän ollut häiriöksi kenellekään. Uhri oli eläkkeellä ja hän keräili ahkerasti tyhjiä pulloja ja tölkkejä ja sai niistä lisätuloja. Uhri asui yksin, mutta hänen sisaruksensa kävivät säännöllisesti hänen luonaan. Uhri ei ole ollut tekemisissä poliisin kanssa vaikka useat paikalliset poliisimiehet hänet henkilönä ja keskusta-alueella liikkuvana tuntevatkin.

Poliisi on sunnuntaina puhutellut ja kuulustellut useita keskusta-alueella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oleskelleita nuoria. Nuoria oli liikkeellä tavanomaista enemmän koska oli kevätlukukausi päättyi lauantaina ja nuoret juhlistivat loman alkamista.

Riitaa polkupyörästä

Pidätetyistä henkilöistä yksi on 20-vuotias ja kaksi on 17-vuotiaita. Nuoret ovat kuulusteluissaan selvittäneet asiaa. Ulkopuolistenkin havainnoitsijoiden havaitsema suukopu uhrin ja epäiltyjen välillä on saanut alkunsa siitä että epäilyt olivat syyttäneet uhria yhden epäillyn polkupyörän anastamisesta ja ryhtyneet selvittelemään asiaa väkivaltaisin keinoin.

Uhria lyötiin ja potkittiin, lisäksi hänet ryöstettiin

Epäillyt ovat myötävaikuttaneet tutkinnan etenemiseen joten kokonaiskuva tapahtumista on saatu, joskin tutkinnalla joudutaan vielä eräitä yksi tyiskohtia täsmentämään. Uhrin pään alueelle on kohdistettu sekä nyrkiniskuja että potkuja. Pään ja rintakehän alueelle on lisäksi kohdistettu muuta laadultaan tylppää väkivaltaa.

Pääepäiltyinä ovat 20-vuotias ja toinen 17-vuotiaista nuorukaisista. Kolmannen niin ikään 17-vuotiaan henkilön osuus saattaa jäädä vähäisemmäksi kuin kahden päätekijäksi epäillyn, mutta joka tapauksessa hänkin on tietoinen tapahtumien kulusta. Epäillyillä ei ole aiempaa merkittävää rikoshistoriaa.

Pahoinpitelyn yhteydessä uhrin lompakko ja kello oli anastettu, jolta osin asiaa tutkitaan myös törkeänä ryöstönä.

Nuorille syyte murhasta?

Henkirikoksen osalta esitutkintanimikkeeksi on määritelty murha, sillä tekoon liittyy sen laatuisia yksityiskohtia ja vaiheita, jotka saattavat täyttää tämän rikoslaissa ankarimmin rangaistavaksi määrätyn henkirikoksen tunnusmerkistön.

Uhrille huomenna suoritettavalla ruumiinavauksella haetaan selvitystä niistä vammoista ja seikoista, joilla on ollut vaikutusta hänen kuolemaansa.

Epäiltyjen osalta esitys vangitsemisesta on tehtävä käräjäoikeudelle viimeistään keskiviikkona kello 12 mennessä.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI