Kolme ihmistä hirvikolarissa Alajärvellä

0
Havainnekuva ei liity tapaukseen (jpnews.fi/arkisto)

Citymaasturin ja hirven välinen liikenneonnettomuus sattui tänä iltana (30.9.) kello puoli kahdeksan aikaan Lapuantiellä, valtatiellä 16. Tarkemmin onnettomuuspaikka oli monista aikaisemmista hirvikolareista tutulla Hietakankaan alueella. Tien osa on merkitty muun muassa hirvivaara liikennemerkein.

Uudehko onnettomuusauto matkasi Lapuan suunnasta Kyyjärven suuntaan mukanaan kuljettajan lisäksi kaksi muuta henkilöä. Hirvi oli noussut valtatielle auton menosuunnassa oikealta puolen. Kuljettaja ei ennättänyt väistää pimeässä tielle eteen tullutta eläintä, vaan auto ja hirvi törmäsivät auton kaistalla vaurio seuraamuksin. Normaalia kookkaamasta henkilöautosta särkyi keula ja tuulilasi. Tukeva auto suojasi mitä todennäköisimmin myös sillä matkustaneet. Kaikki kolme autossa ollutta toimitettiin ensihoitoyksiköjen toimesta ambulansseilla tarkempiin tutkimuksiin. Heidän vammoista ei ole tarkempaa tietoa. Myös hirvi pakeni paikalta tien vasemmanpuoleiseen metsikköön. Loukkaantuneen eläimen perään lähimaastoon lähetettiin paikallisen metsästysseuran partio selvittämään luontokappaleen vointi.

Pelastustoimen päivystäjän mukaan hirvikolareita on tämän syksyn aikana sattunut jo enempi kuin edellisvuotena. Liikenteessä kannaattaakin olla erityisen tarkkana, kun hirvieläinten metsästys käynnistyy lokakuun puolenvälin tienoilla.

Onnettomuusauto kärsi etuosastaan huomattavat peltivauriot ja sen tuulilasi iskeytyi rikki autoon matkustajien päälle. Auton normaalia suurempi koko ja tukeva rakenne suojasi matkustajia vakavammilta vammoilta (jpnews.fi)

Hinauspalvelu haki vaurioituneen auton pois. Alajärven palokunta avusti liikenteenohjauksessa ohjaten vilkkaan liikenteen toista kaistaa pitkin, sekä turvasi pelastustoimien että jälkitoimien sujuvuuden pimeällä valtatien osalla.

 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI