Kolumni | Tuurissa omat maksajat – kaupunki ei kustanna kiertoliittymien kultahevosia

1

Pentti Hautala
Alavus/Tuuri

Pentti Hautala

– Kuka tämän maksaa? Käyttääkö Alavuden kaupunki rahaa tommoseen mauttomaan sontaan-. Näin kirjoitti ja ihmetteli mm. Niko  tämän verkkojulkaisun kommentissaan.

Kirjoitukseni Tuurin 2-kiertoliittymään laitetuista, kullan värisistä kavioeläimistä on saanut runsaasti ja laajasti muutenkin mielenkiintoa osakseen. Samalla symbolit ovat jakaneet mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Peistä on taitettu varsinkin siitä, kun samanlainen hevosellinen taideteos on kahdessa valtatie 18-liitymässä. Ja nimenomaan siksi kun ne hummat ovat näköyhteyden etäisyydellä toisistaan. Yksi olisi monen mielestä riittänyt.

Nikon tapaan useat on kiinnostuneita myöskin siitä, mikä taho kustantaa komeat kullanväriset, yhdellä sarvella varustetut hevospatsaat. Moni on ottanut minuunkin yhteyttä. Ovat tiedustellen totuutta maksajasta.

Tiedustelijoille en ole kuitenkaan kaupungin yhtenä päättäjänä ole osannut sanoa asiaan ”juuta enkä jaata”. Mutta samalla kuitenkin oma mielenkiintokin maksajasta heräsi. Vahva arveluni oli minulla kuitenkin, että kyllä kustantaja kauppakylästä on aivan omasta takaa.

Sopivasti nyt maanantaina oli kaupunginvaltuuston kokous. Paikalla oli valtuutettujen lisäksi myöskin kaikki johtavat viranhaltijat.

Kokouksen päätteeksi teinkin ylimääräisen kysymyksen maksajasta. Alavuden kaupungin tekninen johtaja Timo Myllymäki vastasi tiedusteluuni, ettei Alavuden kaupungin ainakaan tarvitse kertoliittymien yksisarvisia kustantaa.

Samalla Myllymäki totesi, ettei hänellä ole maksajasta mitään tietoa. Kaupunki hoitaa kyllä tarpeelliset istutukset edelleen, kuten muihinkin vastaaviin kohteisiin, totesi Timo.


 

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä Vesan firma maksaa, saa verovähennyksiin!
    Olihan jo viime vuonna 3,5 miljoonaa €. Hyvä näin!

JÄTÄ KOMMENTTI