Konkarivarkaat ja rahanpesijät kiinni – anastettu omaisuus ”piilossa”

0

Pohjanmaan poliisin mukaanviime elokuun puolen välin paikkeilla Kauhajoen Päntäneellä murtauduttiin asumiskäytössä olleeseen toimistohuoneistoon, ja huoneistosta anastettiin omaisuutta mm. pankkikortti tunnuksineen ja toisen tilin verkkopankkitunnukset.

Rikoskomisario Sakari Palomäen mukaan lähes välittömästi murtautumisen jälkeen tililtä oli siirretty Tampereen seudulla asuvan miehen tilille 50.000 euroa, ja sieltä edelleen noin 30.000 euroa toisen samalta seudulta olevan miehen tilille. Tämän jälkeen rahat nostettiin käteisellä eri pankkiautomaateista. Myöhemmin pankkikortilla tehtiin yli 35.000 euron edestä ostoksia eri liikkeissä Helsingissä ostamalla muun muassa arvokelloja.

Edellä mainittuihin tapauksiin epäillään liittyvän ainakin kolme henkilöä, joita poliisi epäilee törkeästä maksuvälinepetoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Kaksi epäiltyä on esitutkinnan aikana tavoitettu ja pidätetty. Toinen heistä on edelleen tutkintavankina. Kolmas epäilty on vankeusvanki, joka kärsii rangaistusta aiemmista tuomioista.

Palomäen mukaan alkurikosta tutkitaan törkeänä varkautena. Asian esitutkinta jatkuu vielä muutamia viikkoja. Vain pieni osa anastetusta tai sijaan tulleesta omaisuudesta on saatu takaisin.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI