Korona-ohjeet päivitetty myös Virroilla

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews

Virrat

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos on tiistaina 12.10 määritellyt uusia koronaohjeistuksia, jotka tulivat voimaan myös Virroilla.

Uusien THL: n ohjeiden myötä omaehtoinen karanteeni ja tartuntalääkärin määräämä karanteeni lyhenevät 14 päivästä 10 päivään. Ohje otetaan käyttöön myös Virroilla kaikissa tilanteissa, joissa karanteenilla on rajoitettu altistuneen tai tartunnan saaneen liikkumista kodin ulkopuolella.

Terveyskeskus

Lievissä koronavirusinfektioissa, jotka eivät johda sairaalahoitoon, eristysaika kotona lyhenee 14 päivästä seitsemään päivään. Eristys tarkoittaa sairastuneen henkilön pitämistä erillään terveistä. Kotieristys voidaan kuitenkin lopettaa vasta, kun selkeät oireet ovat olleet poissa kaksi päivää.

Vakavissa sairaalahoitoa vaativissa infektioissa eristysaika on edelleen vähintään 14 päivää ja terveydenhuolto arvioi aina asiakkaan tapauskohtaisesti.

Virtain kaupunki painottaa toimimaan entistä huolellisemmin

Varoaikojen pituuksien muutos on tullut mahdolliseksi kasvaneen tietomäärän myötä. THL: n tietojen mukaan yli puolet näistä sairastumisista tapahtuu viiden päivän sisällä altistumisesta ja lähes kaikki 10 päivän sisällä. Aikojen muutokset eivät silti tarkoita, etteikö lievienkin oireiden ilmaantuessa tule hakeutua matalalla kynnyksellä terveydenhuollon palveluihin ja testiin.

– Toivomme ja odotamme, että asiakkaat tulisivat kaupungin palveluihin, kuten kaupungintalolle, suojautuneena maskilla sekä desinfioiden kädet saapuessa sisätilaan ja poistuessa sisätilasta. Samaa ohjetta noudatetaan myös muualla julkisissa tiloissa, kuten kaupoissa, kertaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari .

Kaikille virtolaisille ja vapaa-ajan asukkaille suositellaan myös Koronavilkun lataamista. Mikäli Koronavilkku antaa hälytyksen, suositellaan omaehtoista karanteenia ja tarkkaa oireiden seuraamista. Erityisesti syksyn ja syysloman aikana ja ihmisten liikkumisen myötä tulee muistaa ohjeiden mukainen toiminta.

-Sairastunut henkilö on tarttuvimmillaan pari päivää ennen oireiden alkua ja muutama päivä sen jälkeen. Usein tartunta tapahtuu normaalissa ympäristössä. Tästä syystä on syytä muistaa ohjeistukset tartuntojen ehkäisemisestä ja myös reippaasti noudattaa niitä. Se on tapa välttää kevään kaltaisia laajoja rajoituksia, korostaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Näin pienennät omien tekojesi koronaviruksen leviämisriskiä:

– Lataa Koronavillku puhelimeesi.

– Muista käsi- ja yskimishygienia.

– Käytä maskia sisätiloissa ja joukkoliikenteessä, jos et pysty pitämään 1-2 metrin turvaväliä.

– Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu testiin matalalla kynnyksellä.

– Älä lähde matkalle, tilaisuuksiin tai vastaaviin, jos sinulla on lieviäkin oireita. Tarvittaessa käytä maskia.

– Myös taukotiloissa on pidettävä huolta hygieniasta, turvaväleistä sekä käytettävä maskia tarvittaessa.

– Noudata eri toimijoiden, kuten yritysten, omia hygienia- ja muita turvallisuusohjeita- jr


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI