Korona-tukia haettu hyvällä aktiivisuudella Virroilla

0
(JR/J-Pnews)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRA

Myös virtolaiset yritykset ovat tarttuneet hyvällä aktiivisuudella koronatukien hakuun. Koronarahoitusta on myönnetty ELY-keskuksen ja Business Finlandin hauista Virroille kaikkiaan 1 165 700 euroa.   Tukea sai yhteensä 22 virtolaista yritystä. Rahoituksella rakennetaan yrityksen tulevaisuutta, kehitetään uusia tuotteita ja luodaan uusia toimintatapoja. Kevään jälkeen yksinyrittäjien koronatukihakemuksia on puolestaan käsitelty Virroilla kaikkiaan 69 kappaletta. Näistä 57 on hyväksytty. Tuen suuruus on 2000 euroa, joten vaikutus on 11400 euroa. Kriteereinä ovat mm. liikevaihdon laskeminen yli 30 % ja vähintään 20 000 euron vuosittaiset tulot.

– Tähän on laitettu elinkeinoelämässä paukkuja ja onneksi tuloksia on tullut hyvin. Avustuksilla on pystytty varmistamaan työpaikkoja ja hyötyä alueella,mistä syystä hakukilpailussa on tärkeä onnistua. Ehkä ne ovat auttaneet siinä, että meillä työttömyys on nyt Pirkanmaan alhaisempia, kertoo kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.
-Onnistutaan Virroilla ja pärjätään kilpailussa myös tulevaisuudessa,kannustaa yritys-ja markkinointikoordinaattori Kaisa Vanhala.

Hakuja auki vielä hetken

Yksinyrittäjien 2000 euron tukea voi hakea 30.9. 2020 saakka osoitteessa www.tukialusta.fi. Valtiolta rahoitusta olisi jaossa kaupungin jakamana vielä 91 yritykselle. Tilanne on sama joka puolella, sillä tuesta on käytetty 1/3. Kaupungin elinkeinotoimi auttaa hakemuksen kanssa, joten hakuasiassa voi ottaa reippaasti yhteyttä.
Lisäksi ravitsemisyritykset voivat hakea uudellleentyöllistämisen tukea 31.10.2020 asti. Sillä tuetaan valmiutta työllistää työntekijöitä koronaepidemiaa edeltäneelle tasolle. Määrä on 1000 euroa työntekijää kohden. Avustusta haetaan ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis-ja hallintokeskukselta ja KEHA-keskukselta. Lisäksi yrittäjällä on oikeus Kelan maksamaan työmarkkinatukeen 31.12.2020 asti.,mikäli päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai tulo on epidemian vuoksi vähemmän kuin 1089,67 euroa kuukaudessa.
Myös yrittäjien starttirahaan on tullut muutoksia kokonakriisin vuoksi. Normaalisti yli 12 kuukautta kestävä starttiraha ulottuu 18 kuukaudelle, jos korona on vaikuttanut yrityksen edellytyksiin käynnistää tai vakiinnuttaa toiminta normaaliin starttikauden aikana. Jatkoa on haettava TE-toimistolta. Kaikista avustuksista ja tuista löytyy lisätietoa kaupungin elinkeinotoimen nettisivuilta.
Yksinyrittäjän tuen ehdot:
-Liiketoiminta on ollut kannattavaa ennen korona-aikaa.
-16.3.2020 jälkeen liikevaihto on laskenut yli 30 %.
-Verovelkaa ei ole tai veloista on tehty maksusuunnitelma.
-Vuotuiset tulot ovat olleet yli 20000 euroa tai maksat YEL-vakuutusta.
-jr

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI