Korsnäsin räjäytyksestä epäilty tunnusti

0
Poliisi
Pohjanmaan poliisi on kuulustellut useampaan kertaan Korsnäsissä 18.12.2014 tapahtuneen auton räjäytyksen epäiltyä, 59-vuotiasta vaasalaista miestä. Räjähdyksessä loukkaantui korsnäslainen nainen.

Tapahtumapäivästä saakka kiinni ollut ja sittemmin käräjäoikeuden päätöksellä vangittu mies on kuulusteluissa kertonut räjäyttäneensä kyseisen pommin. Räjähdyksessä loukkaantui korsnäslainen nainen, joka oli mennyt aamulla autolleen.

Mies on kertonut ajaneensa autollaan Vaasasta Korsnäsiin ja asentaneensa rakentamansa pommin autoon.

Miehellä on panostajan lupakirja ja hän on kokenut räjähteiden käyttäjä. Mies on yksityiskohtaisesti pystynyt kuvailemaan räjähteen, sen paketin ja myös laukaisumekanismin sekä asennukseen ja paikkaan liittyvät seikat. Poliisin teknisellä tutkinnalla ja muilla selvitetyillä seikoilla on voitu selvittää asennetun räjähteen yksityiskohdat. Esitutkinnassa on selvitetty miehen liikkumista ja tapahtumia siten, että tapausta sellaisenaan voidaan pitää selvitettynä.

Poliisin esitutkinnan perusteella voidaan epäillä vahvasti, että mies on suunnitellut tekoa pidempään. Kokonaisuuden perusteella miestä epäillään todennäköisin syin murhan yrityksestä.

Räjähdyksessä loukkaantunut nainen on kotiutunut viime viikolla sairaalasta.

Tapauksen esitutkinta valmistuu huhtikuun loppuun mennessä ja siirtyy syyteharkintaan. Viimeinen syytteen nostamisen määräpäivä on 7.5.2015 ja asia tultaneen käsittelemään Pohjanmaan käräjäoikeudessa toukokuun puolivälin jälkeen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI