Koruja ja rahaa varkaille asunnoista Alavudella ja Jalasjärvellä

0

Etelä-Pohjanmaalla on viime viikonlopun aikana murtauduttu kahteen asuttuun asuntoon ja anastettu molemmissa tapauksissa alustavan tiedon mukaan ainakin käteistä rahaa ja koruja. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä varkauksina.

Etelä-Pohjanmaan poliisin mukaan ensimmäinen teko tehtiin Jalasjärven keskustassa Viitatien varrella perjantai-iltapäivän (5.7.) klo 15.00 ja lauantaiaamun (6.7.) klo 8.00 välisenä aikana. Sisälle asuntoon oli menty oven lasi rikkomalla. Asunto oli pengottu läpikotaisin. Talon asukkaat ovat todenneet alustavasti ainakin korujen ja käteisen rahan kelvanneen varkaille.

Toinen teko tuli ilmi maanantaina (8.7.) illalla, kun Alavuden Vesitorninmäellä Suutarinkujan varrella sijaitsevan omakotitalon asukkaat palasivat kotiinsa. Asuntoon oli murtauduttu niin ikään oven lasi rikkomalla, asunto oli pengottu läpikotaisin ja saaliiksi oli alustavan tiedon mukaan saatu ainakin käteistä rahaa ja mahdollisesti myös koruja. Teko oli tapahtunut lauantain (6.7.) klo 17.00 ja maanantain (8.7.) klo 19.45 välisenä aikana.

Poliisi pyytää tapahtumapaikkojen läheisyydessä tai näillä paikkakunnilla asuvien henkilöiden havaintoja viikonlopun ajalta alueella liikkuneista ulkomaan kilvissä olleista ajoneuvoista, näillä liikkeellä olleista henkilöistä tai mahdollisista asuntojen ovilla liikkuneista kaupustelijoista.

Erityisesti poliisia kiinnostaa ulkomaan kilvissä olevaan valkoiseen VW Transporteriin liittyvät havainnot.

Vihjeitä otetaan vastaan Alavuden tutkinnan puhelinnumerossa 040 8377 959.

JÄTÄ KOMMENTTI