Kotivaaran väelle kivaa – tulevat sairaanhoitajat opissa ja opettamassa

0
Yhdessä hauskaa

Ryhmä SeAMK:n tulevia sairaanhoitajia vieraili Soinin vanhusten palvelukodissa Kotivaarassa. Idean vastavuoroiseen tapahtumaan oli ideoinut kunnanjohtaja Juha Viitasaari. Opiskelijat saivat tuntumaa vanhusten hoitoon ja he antoivat vuorostaan virikkeitä vanhuksille.

SaAMK:n ryhmä Kotivaarassa

Opiskelijat antoivat virikkeitä vanhuksille. Oli saunareissu järvelle, jolloin tehtiin monipuolisesti kehoa liikuttavia liikkeitä, kävelemällä rantaan, soutamalla mökille, puita pilkkomalla, saunaa lämmittämällä ja saunomalla, kaikki tämä ” tuoliliikunnalla”. Testattiin vanhusten muistia erilaisin kysymyksin ja vanhoilla sananparsilla, sekä pidettiin kevyitä ilmapalloja ilmassa pöydän ympärillä.

Marja-Liisa Uurinmäki

Marja-Liisa Uurinmäki, Kuusankoskelta on tullut Soiniin iäkästä äitiään tapaamaan. Äiti on 94 vuotias ja on tullut Kotivaarann huhtikuussa. Vierailut tytär tekee tänne kahden tai komen viikon välein, käyntejä lisää etenkin kesäaikana se, että heillä on mökki Hankajärven rannalla.  Puhelinyhteydessä ollaan lähes päivittäin. Marja-Liisa Uurinmäki on asunut Kuusankoskella jo 38 vuotta. Hoitoalalla työskennelleenä hän arvioi Kotivaaran hoitoa ja palveluita hyviksi.

Kotivaaran palveluvastaava Minna Koskinen kertoi ottaneensa ilolla vastaan uusimuotoisen tapahtumapäivän. Hän korostaa vanhuksille suunnatun virikkeiden tärkeyden ja samalla opiskelijoiden saaman koulutuksen ja käytännön työnkuvan vanhuksista ja heidän hoidostaan.

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI