Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto kokoontui etäyhteydellä ensimmäistä kertaa

0
Etäkokouksessa mukana oloa tabletilta. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Sari Essayah (JY-K)
Teksti ja kuva: Johanna Yli-Kaatiala/jpnews.fi

Lauantaina (16.5.) KD:n puoluevaltuuston oli tarkoitus kokoontua Helsingissä, mutta poikkeustilanteen vuoksi kokous päätettiin toteuttaa oikeana päivänä, mutta netissä. Konkreettinen kokouspaikka oli alunperin puoluevaltuuston puheenjohtajan Aki Ruotsalan kotona Seinäjoella, mutta osanottajat olivat hajaantuneet nyt ympäri Suomen omiin koteihinsa.

Osanottajien mielestä kokous sujui yllättävänkin hyvin, eli aika vähän oli teknisiä ongelmia. Keskustelu soljui vilkkaana sekä puheenvuoropyynnöissä, että sovelluksen keskustelupalstalla. Poliittisen tilannekatsauksen piti puolueen puheenjohtaja Sari Essayah kotoaan Lapinlahdelta ja Päivi Räsänen piti myös oman osuutensa. Kaikki puolueen johtohahmot olivat mukana ja myös Sari Tanus osallistui vahvasti keskusteluun. Räsänen ja Tanus ovat lääkäreitä, joten heiltä saimme asiantuntevaa pohdintaa koronatilanteeseen ja tulevaisuudennäkymiin. Yhteinen ajatus oli, että toivoa ei pidä menettää ja täytyy vaan miettiä miten tästä jatketaan eteenpäin. Essayah myöskin korosti, että nyt kannattaa suosia kotimaisia lähialueiden tuotteita ostopäätöksissä.
.
Puolue on jo aloittanut kuntavaalien ehdokasrekrytoinnin avaamalla sähköisen lomakkeen puolueen verkkosivuille. Jo kesäkuussa starttaa ehdokaskoulutus verkossa. Myös Kristillisdemokraatit ovat tehneet voimakkaan loikan digiaikaan toteuttamalla uusia toimintamuotoja. Joka viikko on toteutettu puolueen facebook-sivuilla kyselytunti, jossa ovat olleet vastaamassa eri kansanedustajat vuoronperään. Ensi viikolla onkin vuorossa Pohjanmaan alueelta kansanedustaja Peter Östman.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI