Kukaan ei kaahaa vahingossa – poliisia huolestuttaa riskinotto ja huomattavat ylinopeudet liikenteessä!

0

Poliisihallitus tiedotti tällä viikolla kovista ylinopeuksista ympäri maata. Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella esimerkiksi viime viikonloppuna lauantai-iltana kello puoli kymmenen maissa Laukaassa kuljettaja ajoi poliisia karkuun 150 km/h nopeudella 60 km/h nopeusrajoitusalueella. Poliisi tavoitti lopuksi kuljettajan. Hetken päästä Viitasaarella kuljettaja ajoi 161 km/h 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Sunnuntain puolella aamuyöllä Jyväskylän keskustassa henkilöauton kuljettaja ajoi poliisia pakoon huomattavalla ylinopeudella, ja sunnuntaina aamukuuden maissa Jyväskylässä 4-tiellä poliisi ajoi takaa henkilöautoa, jonka nopeus lähenteli 200 km tunnissa. Tämänkin auton kuljettajan poliisi tavoitti myöhemmin.

Pirkanmaalla esimerkiksi pelkästään valtatiellä 3 Pyhäjärventiellä Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven alueella oli maanantaihin mennessä kirjattu huhtikuussa 17 rikosilmoitusta erilaisista liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Törkein nopeus on ollut 216 km/h. Parissa tapauksessa kyseessä on ollut selvästi moottoritiellä tapahtunut kilpa-ajo kahden autokunnan välillä. Joukossa on muutamia erikoisluvalla alle 18-vuotiaana henkilöauton ajokortin saaneita, tekohetkellä 17-vuotiaita, kuljettajia.

Poliisi muistuttaa, että kovilla nopeuksilla ajettaessa kuljettaja vaarantaa niin oman, muiden autossaolijoiden kuin muiden tienkäyttäjienkin turvallisuuden, eikä syyllisestä ole epäselvyyttä kolaritilanteessa. Kuljettaja menettää ajo-oikeutensa välittömästi, ja ajokielto voi kestää kuukausia, maksimissaan jopa viisi vuotta. Seurauksena on myös vankeutta tai sakkoa ja mahdollisesti myös huomattavat vahingonkorvaukset. Vakavimpana seurauksena voi tietenkin olla jonkun terveyden tai hengen menetys.

-Vaikka vappuviikonloppu alkaisi tuntumaan tylsältä, jännitystä ei pidä hakea rikkomalla lakia liikenteessä – tai missään muuallakaan. Kukaan ei halua kuulla vappuna suruviestiä, että oma läheinen on kuollut liikenteessä jonkun tekemän tahallisen rikoksen seurauksena. Kukaan ei kaahaa vahingossa. Otetaan siis toisemme ja turvaväli huomioon myös liikenteessä, toteaa komisario Pauli Hursti Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI