Kuljetusliike Osala Oy – vuoden 2019 Soinin Yrittäjä

0
Mika ja Niina Osala, vuoden 2019 Soinin yrittäjät

Soinin vuoden 2019 yrittäjä   – Kuljetusliike Osala Oy

Alkuvuodet

Yrityksen  historiasta kertoo yrittäjä Mika Osala seuraavaa, yrityksessä mukana on myös vaimo Niina Osala. Toiminta alkanut 3.7.1995 nimellä Tmi Osalan Autolähetti Kalustona Mitsubishi Canter tavaratila 18 kuutiota kantavuus 1050 kg.
Liikeideana tuolloin toimittaa tilattava tavara saman päivän aikana tukkureilta jälleenmyyjille välillä Soini-Seinäjoki sekä sen aikainen Kuusiokuntien alue. Pienesti lähdetttiin kokeilemaan, josko saisi itsensä työllistettyä.
Ensimäisenä talvena kalusto alkoi jäämään pieneksi ja kantavuutta tarvittiin enemmän. Mitsubishi vaihtui tammikuussa 1996 Volvo FL 612 ja kyytiin saatiin enemmän tavaraa.
Kuljetettava rahti alkoi myös vakiintua yhä enemmän rakennus- ja rautatarvikkeiden sekä erilaisten valmistettavien koneiden ja laitteiden siirtoon.

Mika ja Niina Osala. kuva: Studio Ahti/ Ahti Aho

Seuraavat vuodet

Parin alkuvuoden jälkeen kalustoa saatiin lisättyä ja rinnalle hankittiin toinen kuorma-auto sekä mukaan tuli ensimäinen ulkopuolinen työntekijä.
Keväällä 2005 yritysmuoto vaihtui ja nimeksi tuli Kuljetuliike M. Osala Ky ja siitä vielä vuonna 2008 nykyiseksi Kuljetusliike Osala Oy:ksi.
Vuonna 2010 Niinan vanhempien omistama huoltoasema kiinteistö siirtyi yrittäjien omistukseen. Kiinteistössä sijaitsee Kuljetusliikkeen korjaamotilat, jossa myös jälkipolvi harrastaa ahkerasti autojen tekniikan kimpussa.

Osa ajokalustoa

Yrityksellä on ollut parhaimmillaan kolme yhdistelmää liikenteessä ja neljä työntekijää. Yritys on tietoisesti haluttu pitää pienenä ajatuksena toimeentulo omalle perheelle. Valintoja on tehty ajatellen perhettä ja omaa jaksamista. Toki on ollut ilo, että on voitu työllistää myös muita. Matkan varrella on ollut monia hyviä työntekijöitä.

Työtä pelkäämätön yrittäjä

Vuosien varrella Mika on tehnyt pitkää päivää Niina hoitaessa kotona toimistotöitä. Jälkeenpäin ajatellen suuri kiitoksen aihe on, että yritys ja Mikan työtä pelkäämätön asenne on mahdollistanut meille kaiken, mitä olimme toivoneet sekä viiden lapsen kasvattamisen kotioloissa. Lasten aikuistuttua on saatu iloita jokaisen kohdalla heidän yritteliäästä ja ahkerasta asenteesta. Kaikki lapset ovat löytäneet paikkansa työ- ja opiskeluelämästä tunnollisina nuorina aikuisina. Niina työskentelelee tätä nykyä oman työn lisäksi ohjaajana Taimelan koulussa. Mikalla vastapainona työlle on autourheilu. Vapaa-aikana rakennellaan kilpa-autoa ja muutaman kerran on päästy kokeilemaan ajoa harrasterallissa.

Nykyisyys

Tällä hetkellä yrityksellä on liikenteessä kaksi yhdistelmää. Täysperävaunuyhdistelmä maakunnassa, kuljettaen rakennus- ja teollisuuden tuotteita ja puoliperävaunuyhdistelmä kuljettaen lähinnä rautaa etelä-suomeen. Kuljetukset räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan päivittäin ja paluukuormien sisältö vaihtelee sen mukaan. Päiviin tuo oman mielenkiinnon, mutta myös haasteensa ns.villinä ja vapaana toimiminen. Viimeinen vuosi on ollut yrityksen historian ehkä haasteellisin Mikan selkävaivojen ja kuljetuspuolella tehtyjen muutosten takia. Myös kuusi vuotta yrityksen palveluksessa ollut vanhin poika siirtyi muutosten myötä muihin tehtäviin. Vaikeampi vaihe ajaa etsimään uutta. Mukavaa on ollut löytää uusia yhteistyökumppaneita saaden luottamusta ja uusia mahdollisuuksia.

Tulevaisuus

Tulevaisuudelta toivotaan, että kuljetushommat saisivat vielä jatkua. Ala tuntuu omalta ja monien yrittäjien kanssa ollaan tultu tutuiksi vaihtaen ajatuksia ja pitäen toisten puolta. Yrittäjälle on tärkeää toisten yrittäjien tuki. Yrittäjän arkeen kuuluu niinkuin elämäänkin monenlaista. Yrittäjäpalkinto juuri nyt, haastavamman vuoden jälkeen tuntuu todella hyvälle!

Kunnajohtaja Juha Viitasaari onnittelee vuoden yrittäjää , oik. Soinin Yrittäjien puheenjohtaja Leo Takala
vas. Pirkko Ylätalo (JPYP), puh.joht. Leo Takala, Niina ja Mika Osala, Riitta Holkko (OP) ja kunnajohtaja Juha Viitasaari
Yritys kiittää Soinin Yrittäjiä Vuoden Yrittäjäpalkinnosta!
vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI