Kuluttajavirasto hyväksyi Atrian ja Saariosten välisen yrityskaupan

0
Saarioisten lihanhankinta-, teurastus- ja lihanleikkuuliiketoimintojen myynti Atrialle sai Kilpailuviranomaisen hyväksynnän tänään tiistaina. Yrityskaupan kohteena olevat liiketoiminnot liitetään Atriaan 1.2.2014 lähtien.

Saarioinen Oy ja Atria Oyj tekivät 11.7.2013 esisopimuksen, jonka mukaan Atria ostaa Saarioisten naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoiminnot. Kaupan lopullinen toteutuminen edellytti Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Kilpailuvirasto on 21.1.2014 ilmoittanut hyväksyvänsä yrityskaupan. Sopimus yrityskaupan toteutumisesta Atrian ja Saarioisten välillä vahvistetaan tammikuun aikana. Yrityskaupan kohteena olevat liiketoiminnot liitetään Atriaan 1.2.2014 lähtien.

Saarioisten hankinta-, teurastus- ja leikkuutoimintojen henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Atrian palvelukseen.

Atria jatkaa teollista toimintaa Jyväskylässä ja Sahalahdella. Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen palveluksessa työskentelee keskimäärin noin 400 henkilöä.

– Saarioinen haluaa jatkossa keskittyä pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin, joissa markkina-asemamme on vahva. Valmisruoka, säilykkeet ja lihavalmisteet muodostavat jatkossa yhtiön tuotevalikoiman, jolla tavoitellaan kannattavaa kasvua. Teurastus- ja leikkuuliiketoiminta ei ole ollut kannattavuudeltaan Saarioisten tavoittelemalla tasolla, sanoo Saarioisten toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI