Kuortaneen kunnanhallituksen päätöksiä

0
Kuortaneen kunnantalo

Kuortaneen kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 19.12.

Ateriapalvelujen in-house -yhtiön perustaminen / Perustamisasiakirjat

Kunnanjohtaja Teemu Puolijoki

Päätösehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se

1) Päättää perustaa myöhemmin nimettävän yhtiön perustamissopimusluonnoksen ja yhtiöjärjestysluonnoksen mukaisesti.

2) Hyväksyy SVOP-sijoituksen SVOP-sopimusluonnoksen mukaisesti ja myöntää vuoden 2022 talousarvion investointiosaan SVOP-sijoitusta vastaavan määrärahan.

3) Hyväksyy osakassopimusluonnoksen.

4) Päättää myydä ateriapalveluliiketoiminnan ja siihen liittyvän irtaimen omaisuuden perustettavalle yhtiölle liiketoimintakauppakirjan ja sen liitteiden ja ehtojen mukaisesti siten, että liikkeen luovutuksen ajankohta on 1.1.2023.

5) Hyväksyy ateriapalveluissa työskentelevän henkilöstön
siirtymisen yhtiön palvelukseen kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 5 luvun 25 §:ssä ja työsopimuslain (55/2001) 1 luvun 10 §:ssä säädettyä liikkeenluovutusmenettelyä noudattaen entisin palvelussuhteen ehdoin erikseen laadittavan henkilöstön siirtosopimusluonnoksen mukaisesti.

6) Myöntää yhtiölle liiketoimintakaupan kauppahintaa vastaavan lainan velkakauppakirjaluonnoksen mukaisesti sekä hyväksyy panttaussopimusluonnoksen.

7) Vuokraa yhtiölle kunnan omistamat keittiötoimintaan tarkoitetut toimitilat vuokrasopimusluonnoksen mukaisesti.

8) Oikeuttaa kunnanhallituksen taikka kunnanjohtajan hyväksymään ateriapalveluhenkilöstön siirtosopimuksen, yhtiön perustamiseen, liiketoimintakauppaan, osakassopimukseen ja pääomittamiseen sekä vuokraukseen liittyvät lopulliset asiakirjat sekä muut toimenpiteet.

9) Valtuuttaa kunnanhallituksen nimeämän hallituksen jäsenen osallistumaan päätöksentekoon ja päättämään muun muassa yhtiön nimestä ja kotipaikasta Kuortaneen kunnan edustajana.

10) Valtuuttaa kunnanhallituksen tekemään ja hyväksymään tarvittavia tarkennuksia, lisäyksiä, päivityksiä ja muutoksia yhtiön perustamisessa käytettäviin asiakirjamateriaaleihin. Päivitetyt yhtiön perustamiseen liittyvät asiakirjat tuodaan kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Lisäksi kunnanhallitus tekee esityksensä yhtiön hallitukseen nimettävästä Kuortaneen kunnan edustajasta, joka nimetään yhtiön perustamissopimukseen.

Päätös:                                Ehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi kunnanhallitus päätti esittää kunnanjohtaja Teemu Puolijoen nimettäväksi Kuortaneen kunnan edustajaksi yhtiön hallitukseen.

Hallintojohtaja Jaana Salo

Kuortaneen kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.11.2022 § 211 päättänyt perustaa ateriapalveluiden in-house -yhtiön sekä muun muassa hyväksynyt SVOP-sijoituksen ja päättänyt myydä ateriapalveluliiketoiminnan ja siihen liittyvän irtaimen omaisuuden perustettavalle yhtiölle. Yhtiö on sittemmin saanut nimekseen Kokkaamo Ateriapalvelut Oy ja sen kotipaikaksi on tullut Kuortaneen kunta.

Yhtiön hallituksessa ovat tällä hetkellä Isojoelta Juha Herrala (puheenjohtaja), Kuortaneelta Teemu Puolijoki, Soinista Jari Salonen, Ähtäristä Eija Paavola ja hyvinvointialueelta Kaija Mäkelä ja Jari Hakala. Yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Ähtärin kaupungin ruokapalvelu- ja kehittämispäällikkö, restonomi (YAMK) Eija Paavola. Yhtiön taloushallintopalveluja hoitamaan on valittu tilitoimisto Wanha Werstas Oy Isojoelta. Yhtiössä tulee olemaan noin 40 työntekijää neljän kunnan (Isojoki, Kuortane, Soini ja Ähtäri) alueella ja sen liikevaihto tulee olemaan 3,5 – 4,0 milj. euroa.

Yhtiön toiminnan on alkujaan ollut tarkoitus käynnistyä 1.1.2023. Tukipalvelujen huolellisen järjestämisen (esimerkiksi ICT-palvelut) loppuunsaattamiseksi yhtiön hallitus on kuitenkin päätynyt siihen, että yhtiön toiminnan käynnistyminen ja henkilöstön siirtyminen yhtiöön tapahtuu vasta 1.2.2023. Tämä on sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyviä tukipalveluja (kuten ravintohuolto) koskevan lainsäädännöllisen siirtymäajan puitteissa mahdollista.

Syksyn aikana keskuskeittiön henkilökunnan kanssa on käyty yhteistoimintamenettely, neuvottelut on järjestetty 11.10.2022 ja 7.12.2022. Lopullinen henkilöstön siirtosopimus käsitellään vielä yhteistoimintamenettelyssä henkilöstön edustajan kanssa. Yhtiön palvelukseen siirtyy kunnasta yhdeksän henkilöä. Henkilöstöluettelo on liiketoimintakauppakiran liitteenä. Luettelo on toimitettu kunnanhallitukselle esityslistan oheismateriaalina.

Kunnanvaltuuston 14.11.2022 kokouksen jälkeen asiakirjamateriaaleihin ei ole tehty juurikaan muutoksia. Yhtiön perustamissopimus on allekirjoitettu ja yhtiön perustamisilmoitus toimitettu Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH). Kunnanhallitukselle tuodaan tiedoksi merkittäväksi tai hyväksyttäväksi kyseiset asiakirjamateriaalit.

Hallintojohtaja Jaana Salo

Päätösehdotus:                    Kunnanhallitus päättää, että se;
1)  merkitsee tiedoksi yhtiön allekirjoitetun perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen
2)  hyväksyy SVOP-sopimusluonnoksen
3)  hyväksyy osakassopimusluonnoksen
4)  hyväksyy liiketoimintakauppakirjaluonnoksen
5)  hyväksyy henkilöstön siirtosopimusluonnoksen
6)  hyväksyy velkakirjasopimusluonnoksen
7)  hyväksyy panttaussopimusluonnoksen
8)  hyväksyy vuokrasopimusluonnoksen
9)  valtuuttaa hallintojohtajan tekemään asiakirjoihin teknisluonteisia tai muuten sisältöön olennaisesti vaikuttamattomia muutoksia
10) toteaa, että lopulliset ja allekirjoitetut asiakirjat tuodaan kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle myöhemmin tiedoksi.

 

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin

Kunnanjohtaja Teemu Puolijoki Kokkaamo Ateriapalvelut Oy:n hallituksen jäsenenä ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Kuortaneen kunnan hankintaohje

Elinkeinovastaava Aapo Petäjäniemi

Kuortaneen kunnassa on voimassa pienhankintaohje, joka on hyväksytty kunnanhallituksessa 31.10.2016 (§166). Hankintaohje on lakia täydentävä hankintayksiköitä ohjaava ohje. Kunnan sisäisissä ja sidosryhmien kanssa käydyissä keskusteluissa on nähty päivitystarvetta nykyiselle ohjeelle.

Uusi hankintaohje korvaa vanhan pienhankintaohjeen ja kattaa pienhankintojen lisäksi myös kynnysarvot ylittävät hankinnat. Hankintaohjeen merkitys on korkeampi kynnysarvot alittavissa hankinnoissa, kun taas kynnysarvot ylittäviä hankinnoissa hankintalaki ohjaa pitkälti prosesseja. Ohjetta on valmisteltu yhteistyössä hankintoja tekevien viranhaltijoiden kanssa sekä käsitelty elinkeinotoimikunnassa, jossa on mukana myös yrittäjäjärjestöjen edustajia.

Hankinnoissa pyritään hyödyntämään olemassa olevia kilpailuolosuhteita ja pyritään kokonaistaloudellisesti edullisimpaan lopputulokseen. Ohjeessa on määritelty yleisiä hankintaperiaatteita ja hankintojen organisointia sekä eritelty toimintaperiaatteita ja -prosesseja eri kokoisissa hankinnoissa. Käyttöön otettavan toimittajarekisterin avulla pyritään kehittämään hankintojen avoimuutta sekä tilaajien ja toimittajien vuoropuhelua.

Kunnanjohtaja Teemu Puolijoki

Päätösehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan luonnoksen Kuortaneen kunnan hankintaohjeeksi.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin

Elinkeinovastaava Aapo Petäjäniemeä kuultiin asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn aluksi klo 18:12 – 18:32

Eduskuntavaalit 2023 / ennakkoäänestyksen järjestäminen

Hallintojohtaja Jaana Salo  

Seuraavat yleiset vaalit ovat eduskuntavaalit, jotka toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023. Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa 22.-28.3.2023 ja ulkomailla 22.-25.3.2023.

Kunnanjohtaja Teemu Puolijoki

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää että;

1) vuoden 2023 eduskuntavaalien yleisenä ennakkoäänestyspaikkana on Kuortaneen kunnantalo (Keskustie 52), ja että kunnantalon ennakkoäänestyspaikka on avoinna:

22.-25.3.2023 klo 9.00 – 16.00
26.-27.3.2023 klo 10.00 – 14.00
28.-29.3.2023 klo 10.00 – 20.00

2) varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkana toimii kunnantalo (Keskustie 52)

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI