Kuortaneen mökkimurtojen taustalla humalaisten teinipoikien päähänpisto

0
Kolme kuortanelaista 16 – 17 -vuotiasta poikaa on poliisin kuulusteluissa myöntäneet tunkeutuneensa lauantain 21.1.2012 ja sitä seuranneen sunnuntain välisenä yönä Kuortaneen keskustan tuntumassa Kirkkotiellä sijaitsevaan vapaa-ajan asuntoon.

Poikien lauantain alkuilta oli kulunut Kuortaneen keskustassa olutta nautiskellessa. Myöhemmin yöllä  seurue oli saanut päähänsä ajatuksen saunomisesta. Ajatuksensa innoittamina pojat olivat suunnanneet kulkunsa Kirkkotielle, jossa he olivat murtautuneet sisään erääseen alueen vapaa-ajan asunnoista.

Rakennuksen ulko-oven avaimen he olivat löytäneet kätköpaikasta. Sisällä mökissä teinit nauttivat asunnosta löytyneitä alkoholijuomia. He laittoivat myös mökin antimista ruokaa ja saunoivat. Seurue oli viettänyt mökissä aikaa useita tunteja ja poistuivat tiloista vasta aamuyöllä kolmen aikoihin. Poistuessaan pojat syyllistyivät vielä varasteluun, kun ottivat mukaansa asunnosta löytämiään alkoholijuomia.

Samoihin aikoihin oli murtauduttu myös läheisellä Purjetiellä vapaa-ajana asuntoihin. Teinipojat ovat kuitenkin esitutkinnassa kiistäneet murtautuneensa Purjetien mökkeihin.

Esitutkinta niiden osalta jatkuu Alavuden poliisin tutkintaryhmässä ja niihin liittyviä vihjeitä voi edelleenkin ilmoittaa numeroon 040-8377 959.

Poliisi haluaa kiittää vastuunsa tunteneita vanhempia Kirkkotien mökkimurron selvittämisessä. Pojat ovat kuulusteluissa ilmottaneet halukkuutensa korvata aiheuttamansa vahingot mökin omistajalle.

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI