Kuusiolinna Terveys tiedottaa

0
Alavuden terveyskeskus

Tiedote vierailuista Ähtärin kuntoutusosastolla ja Otsonlinnan kuntoutuskeskuksessa

Koronaepidemiatilanne voi jatkua vielä pitkään. Suomen hallituksen asettama vierailukielto terveydenhuollon osastoille ja sosiaalihuollon asumispalveluyksiköihin on toistaiseksi voimassa. Vierailuita rajaamalla ja varotoimia vierailujen aikana noudattamalla pyritään hidastamaan koronaepidemian leviämistä ja suojelemaan riskiryhmään kuuluvia tartunnalta.

Asumispalveluyksiköissä on toukokuun aikana ollut mahdollista tavata läheisiään tietyin varotoimin. Jatkossa pitkän, yli 14 vrk:n, kuntoutusjakson aikana myös Ähtärin kuntoutusosaston ja Otsonlinnan kuntoutuskeskuksen asiakkaiden on mahdollista tavata läheisiään ulkotiloissa.
Alavuden akuuttiosastolla on hoidossa akuutisti sairaita potilaita ja turvallisiin tapaamiseen ei ole soveltuvia ulkotiloja käytössä. Näiden syiden vuoksi vierailuita ei voida järjestää Alavuden akuuttiosaston potilaiden ja heidän läheistensä välillä.

Asiakkailla on perusoikeus kommunikoida läheistensä kanssa. Asiakkaan tulee itse ilmaista mahdollisuuksien mukaan oma tahtonsa asiaan, ketä hän haluaa tavata ja haluaako hän ottaa riskin altistumisesta. Tapaamiseen voi liittyä tartuntariski, vaikka tämä on minimoitu toimenpiteillä. Vierailumahdollisuudet suunnitellaan yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa.

Ohjeita turvalliseen tapaamiseen:

  • Tapaamisaika rajataan puoleen tuntiin.
  • Vierailut järjestetään ulkotiloissa.
  • Pidetään huoli 2 metrin turvavälistä.
  • Vierailijan ja asiakkaan/potilaan tulee olla oireettomia ja terveitä tapaamisen aikana.
  • Huolehditaan hyvästä hygieniasta ennen ja jälkeen tapaamisen, sekä tapaamisen aikana: Käsienpesu ennen tapaamista, ei omien kasvojen alueen koskettelua, ei halailua tai koskettamista.
  • Läheisellä on tapaamisen ajan kirurginen suu-nenäsuojus, käyttö opastetaan hoitohenkilökunnan toimesta. Suu- ja nenäsuojus annetaan kuntoutusosastolta/Otsonlinnan kuntoutuskeskuksesta.
  • Ulkona käytössä liikuteltava pleksi, joka on asetettu esim. terassipöydälle läheisen ja asiakkaan/potilaan väliin.
  • Tartuntariskin vuoksi vierailijan tuomat lahjat tms. säilytetään vuorokauden ajan osaston varastossa; Tavoitteena on, että mahdollinen koronavirus ei tarttuisi tavaroiden välityksellä.

Suosittelemme edelleen käyttämään myös muita yhteydenpitomenetelmiä, kuten puheluita ja videopuheluita.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI