Kuusiolinna Terveys tiedottaa

0
Alavuden terveyskeskus

Hengitystieinfektiopoli-klinikan, neuvolan ja Osviitan muutto uusiin tiloihin

Koronavirusepidemian leviäminen Suomessa on hidastunut, mutta uusia tartuntoja raportoidaan edelleen. Hyvällä käsi- ja yskimishygienialla sekä noudattamalla turvavälejä sosiaalisissa kontakteissa voimme yhä hidastaa koronavirusepidemiaa ja suojella koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Tartunnan leviämisen ehkäisemiseksi tulee koronavirusinfektion mahdollisuus poissulkea testauksella ennen kiireettömälle vastaanotolle tuloa, mikäli kärsii vähäisistäkään hengitystietulehdusoireista.

Epidemian rajaamiseksi Kuusiolinnassa on toiminut Alavuden terveysasemalla hengitystieinfektiopoliklinikka keväästä 2020 alkaen. Hengitystieinfektiopoliklinikalle ohjataan Kuusiolinnan hengitystieinfektioita sairastavat potilaat, jotka tarvitsevat tutkimista tai hoitoa. Myös koronavirusnäytteet polikliinisiltä potilailta otetaan hengitystieinfektiopoliklinikalla. Muilla Kuusiolinnan terveysasemilla ei oteta vastaan potilaita, joilla on hengitystietulehdusoireita.

Hengitystieinfektiopoliklinikka siirtyy Alavuden poliklinikan tiloihin
Hengitystieinfektiopoliklinikka on toiminut Alavuden terveysasemalla neuvolan ja Osviitan käytävällä. Huomioiden rauhallinen koronavirusepidemian tilanne on mahdollista, että hengitystieinfektiopoliklinikka siirtyy pienempiin tiloihin Alavuden poliklinikan kiirevastaanoton käytävälle maanantaista 3.8.2020 alkaen.

Hengitystieinfektiopoliklinikalle on esteetön oma sisäänpääsy terveysaseman etupihalta vasemmanpuoleisesta ns. ambulanssiovesta, josta on opasteet poliklinikalle. Hengitystieinfektiopoliklinikka palvelee Alavuden kiirevastaanoton aukioloaikoina. Hengitystieinfektiopoliklinikalla työskentelevät noudattavat terveysviranomaisten antamia ohjeita suojausvarotoimista ja suojautuvat potilasta tutkiessa ja hoitaessa tarvittaessa esim. suu- ja nenäsuojukseen, suojatakkiin ja -käsineisiin.

Potilaan tulee olla yhteydessä aina terveyssovelluksen kautta tai puhelimitse, p. 06 2525 7612, ennen hengitystieinfektiopoliklinikalle saapumista. Vastaanotolle tullessa potilaan ei tarvitse ilmoittautua, vastaanotolle kutsutaan nimellä. Yskivän, aivastavan ja niiskuttavan potilaan tulee odotustilassa ja vastaanotolla suojata suunsa suu-nenäsuojaimella, joita löytyy hengitystieinfektiopoliklinikan eteisestä. Kädet tulee puhdistaa poliklinikalle tullessa ja sieltä lähtiessä hengitystieinfektiopoliklinikalta löytyvällä käsidesinfektioaineella.

Vaikutukset neuvolan ja Osviitan, sekä Töysän terveysaseman toimintaan Hengitystieinfektiopoliklinikan muuton seurauksena perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvola sekä Osviitan palvelut siirtyvät takaisin omiin tiloihinsa Alavuden terveysasemalle maanantaista 10.8.2020 alkaen. Myös Töysän terveysaseman toiminta on käynnistynyt. Palvelut jatkavat toimintaansa aiempien aukioloaikojen mukaan ja yhteystiedot palveluihin pysyvät ennallaan.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI