Kuusiolinna Terveyteen hengitystieinfektiopotilaille oma poliklinikka Alavuden terveysasemalle

0
Kuusiolinna Terveys Ähtäri (Kuva: JS/jpnews.fi)

Koronavirusepidemiaa pyritään hidastamaan ja rajaamaan. Tämän vuoksi Kuusiolinnaan avataan Alavuden terveysasemalle, Salmentie 10, 63300 Alavus hengitystieinfektiopoliklinikka.

Hengitystieinfektiopoliklinikalle ohjataan perjantaista 20.3.2020 alkaen koko Kuusiolinnan alueen hengitystieinfektioita sairastavat potilaat, jotka tarvitsevat tutkimista tai hoitoa päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla tai jotka ohjautuvat puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella lääkärin vastaanotolle.

Potilaan tulee olla yhteydessä aina puhelimitse puh. 06 2525 7612 ennen hengitystiepoliklinikalle saapumista. Vastaanotolle tullessa potilaan ei tarvitse ilmoittautua, vastaanotolle kutsutaan nimellä.

Sairasta lievä hengitystieinfektio kotona

Lievät hengitystieinfektiot suositellaan sairastamaan kotona ja välttämään kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja sairauden aikana taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Hengitystieinfektiopoliklinikalle oma sisäänkäynti

Hengitystieinfektiopoliklinikka sijaitsee Alavuden terveysasemalla, jonne sisäänpääsy on terveysaseman etupihalta vasemmanpuoleisesta ns. ambulanssi-ovesta, josta on opasteet poliklinikalle. Hengitystieinfektiopoliklinikka palvelee Alavuden kiirevastaanoton aukioloaikoina.

Hengitystieinfektiopoliklinikalla työskentelee oma hoitotiimi, joka noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita suojausvarotoimista ja suojautuu potilasta tutkiessa ja hoitaessa tarvittaessa esim. suu- ja nenäsuojukseen, suojatakkiin ja -käsineisiin.

Suojaa suu aivastaessa ja yski nenäliinaan

Potilaiden tulee odotustilassa ja vastaanotolla suojata suunsa aivastaessaan ja yskiessään nenäliinalla, jonka jälkeen nenäliina laitetaan heti roskakoriin ja kädet puhdistetaan käsidesinfektioaineella, jota löytyy poliklinikan tiloista. Nenäliinoja on poliklinikalla potilaita varten.

Noudattamalla hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja välttämällä matkustamista sekä kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja voimme hidastaa epidemian kehittymistä ja rajata sen leviämistä riskiryhmiin kuuluviin henkilöihin.

Alavudella 19.3.2020

Karoliina Liski
Johtava lääkäri
Kuusiolinna Terveys

Erkki Kesti
Hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI