Lähes vuosi varastamisen jälkeen | Aleksin mopo löytyi joesta!

0
Aleksi Lehtisaari vas. tunnisti joesta löytyneen mopedin olevan hänen, viime lokakuussa varastetun.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Viime vuoden lokakuun kymmenentenä päivä, Aleksis Kiven päivänä varastettiin tuurilaiselta nuorelta mieheltä, Aleksi Lehtisaarelta arvokas mopedi. Sattumalta- tai suunnitelmallisesti varas toimi juuri kaiman nimipäivänä.

Lähes vuoden ajan mopedi oli kadoksissa, kunnes se pilkisti esiin Keskisen kyläkaupan ja tapahtumakentän välissä virtaavan joen veden pinnan alta. Jokea ylittävän kaarisillan läheisyydestä.

Joenrannan pohjamudasta mopo nostetiin nyt syyskuussa ylös ja laitettiin poliisiauton peräkärrylle. Tapausta kerääntyi ihmettelemään rannalle ja sillalle runsaasti kauppakylän asiakaita. Myöskin löytymisestä tiedon saanut Aleksi Lehtisaari. Nuorukainen tunnisti, että nyt löydetty menopeli oli häneltä viime lokakuussa varastettu.

Aleksi ja runsas kiinnostuneiden joukko seurasivat virkavallan mopotouhuja.

-Hyvä vehje se oli. Kyllä kovasti kenkutti, kun se varastettiin. Se suuttumistani vähän helpotti, kun vakuutukset olivat kunnossa.

-Nyt mopedi onkin vakuutusyhtiön omaisuutta, kun minä sain siitä korvauksen ja ostin uuden mopon. Poliisit vievät se pois ja ilmoittavat löytymisestä vakuuttajalle. Jokuhan saataa siitä puhdistaa ja kunnostaa vielä hyvän mopon, arveli Aleksi.

”Nyt mopedi on vakuutusyhtiön omaisuutta, kun yhtiö korvasin sen minulle ja ostin uuden”. Totesi Aleksi Lehtisaari, katsellessaan pyörän laittamista poliisiauton kärrylle.

Kuka mopon viime vuoden lokakuussa varasti. Miten- ja mistä on joutunut jokeen, aptrikoivat monet. Vuoden aikana on ollut jäiden lähtö ja kevään tulvien vuolaat virtaukset. Niiden vaikutuksesta on se saattanut siirtyä kaukaakin yläjuoksulta löytöpaikalle.

Töysän Ponnejärvestä kohti merta virtaavasta joesta ei aikaisemmin ole tiettävästi varastettuja mopedeja löytynyt. Polkupyöriä kylläkin monia, esimerkiksi Tuurista ja Töysän keskustien sillan kohdalta Pennalankoskesta.

Varastetun pyörän on ollut rehvakasta heittää sillalta jokeen! Polkupyörät ovat melkein poikkeuksetta löytäneet omistajansa pienellä paikkakunnalla, jos ne ovat olleet vielä tunnistettavissa kunnossa, joesta löytyessään.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI