Pohjanmaan poliisi sai keskiviikkona (28.9.) illalla noin kello seitsemän aikaan ilmoituksen kadonneesta henkilöstä Lappajärvellä. Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan vuonna 1941 syntynyt mies oli lähtenyt päivällä kalastamaan järvelle, eikä hän ollut palannut kotiinsa iltaan mennessä.

 

Poliisi aloitti illalla Lappajärvellä heti etsinnät yhteistyössä pelastuslaitoksen ja paikalle hälytetyn Vapepan vapaaehtoisten kanssa. Etsintöjä kohdistettiin Lappajärven saariin, ranta-alueille sekä vesistöön. Etsinnät lopetettiin lopulta myrskyävällä järvellä aamuyöllä ilman tulosta.

Etsintöjä oltiin jatkamassa aamulla paikalle hälytettyjen pelastuslaitoksen sukeltajien toimesta kun heille tuli ilmoitus vähän ennen kello kymmentä, että eräästä Nykälänniemen lähisaaresta oli kuultu avunhuutoja. Pelastuslaitoksen venepartiot tarkistivat tilanteen ja löysivät kateisiin joutuneen olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Mies toimitettiin paikalta mantereelle päästyään samantien ambulanssilla lääkärintarkastukseen.

Lappajärveläismies oli joutunut veden varaan keskiviikkona jo päivällä verkkoja kokiessaan. Hän oli ollut varustautuneena asianmukaisesti kelluntapuvulla ja pystyi sen avulla pääsemään  saareen ja siellä sijainneeseen mökkiin lämmittelemään ja yöpymään. Poliisi haluaa kiittää kaikkia kadonneen etsintään osallistuneita.

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI