Lappajärven kunnanhallituksen päätöksiä

0

Lappajärven kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 12.12.

Talousarvio 2023 ja taloussuunnitelma vuosille 2024 – 2025

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus:                     Kunnanhallitus päättää omalta osaltaan hyväksyä vuoden 2023 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2024 – 2025 ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös Investointiosaan lisättiin kaavateiden suunnittelu 20.000 euroa. Hallintojohtajalle annettiin valtuudet tehdä talousarvioon tarvittavat muutokset.

 

Virkasuhteen koeajan päättyminen/ Näykki Juha-Matti

 Hallintojohtaja Päivi Huhtala

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 2.5.2022 päättänyt valita teknisen johtajan virkaan Juha-Matti Näykin. Päätöksen mukaan virassa noudatetaan 6 kk:n koeaikaa ja valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Juha-Matti Näykki on toimittanut lääkärintodistuksen terveydentilastaan ja aloittanut virassa 14.6.2022. Koeaika päättyy 13.12.2022.

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää vahvistaa Juha-Matti Näykin virkasuhteen toistaiseksi voimassa olevana.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan

Yhdyskuntainsinöörin virkavalinnan vahvistaminen

Valmistelija hallintojohtaja Päivi Huhtala

Kunnanhallitus on kokouksessaan 19.4.2022 § 77 valinnut yhdyskuntainsinöörin virkaan Tarmo Ojanperän. Päätöksen mukaan valinnassa noudatetaan 6 kk:n koeaikaa ja valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Ojanperä on toimittanut lääkärinlausunnon terveydentilastaan ja hän on ottanut viran vastaan 1.9.2022.

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus    Kunnanhallitus päättää vahvistaa yhdyskuntainsinöörin   virkavalinnan

Päätös:                            Kunnanhallitus päätti vahvistaa yhdyskuntainsinöörin virkavalinnan toistaiseksi voimassa olevana. Koeaika on 3 kk. Kunnanhallitus päätti kumota 19.4.2022 § 77 päätöksen siltä osin kuin se koskee koeajan pituutta. Perustelut: Yhdyskuntainsinööri on hoitanut vt:nä myös ympäristösihteerin tehtävät 1.12.2022 lukien. 

Sopimuksen irtisanominen ympäristösuojelutehtävien järjestämisestä kuntien yhteistoimintana ja ympäristösihteerin palvelun ostamisesta

Hallintojohtaja Päivi Huhtala

Evijärven ja Lappajärven kunnat ovat tehneet sopimuksen ympäristösuojelutehtävien järjestämisestä kuntien yhteistoimintana, jonka perusteella Evijärven kunta ostaa ympäristösihteerin työhön liittyviä palveluita Lappajärven kunnalta.

Tällä hetkellä ympäristösihteerin virassa ei ole viranhaltijaa, joten Evijärven kunnan kanssa on keskusteltu, että sopimus voidaan päättää 1.1.2023 alkaen

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää irtisanoa Evijärven kunnan kanssa tehdyn sopimuksen ympäristösuojelutehtävien järjestämisestä kuntien yhteistoimintana ja ympäristönsuojelu-sihteerin palvelutoiminnasta 1.1.2023 alkaen.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan

Lappajärven kunnan koulutussuunnitelma vuosille 2023 – 2024

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus Kunnanhallitus hyväksyy koulutussuunnitelman vuosille 2023-2024.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan  

Osallistuminen Alavuden Kehitys Oy:n Uuden teknologian mahdollisuudet -EAKR-hankkeen rahoitukseen 1.2.2023-28.2.2025

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää osallistua hankkeeseen ajalla 1.1.2023 – 28.2.2025 edellyttäen, että muutkin esityksessä mainitut tahot tekevät myönteisen päätöksen hankkeeseen osallistumisesta. Lappajärven kunnan rahoitusosuus on enintään 3087,12 euroa vuosina 2023 – 2025.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan

Henkilöstön vuokraamista koskevan sopimuksen irtisanominen/Attendo Oy ja Lappajärven kunta

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää irtisanoa sopimuksen henkilöstön vuokraamisesta päättymään 31.12.2022.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan 

Lappajärven terveyskeskuksen vuokrasopimuksen päivitys

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Lappajärven kunnan ja Järvi-Pohjanmaan perusturvan välistä vuokrasopimusta täydentävän vuokrasopimuksen liitteen ja siirtää päivitetyn vuokrasopimuksen Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen sopimusvalmisteluun.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan

Aiesopimuksen hyväksyminen Alajärven sivistyslautakunnan alaisten esi-, perus- ja lukio-opetuksen palveluiden myymisestä Lappajärven ja Evijärven kunnille

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus:  Kunnanhallitus päättää että, tässä vaiheessa aiesopimusta ei hyväksytä ja valmistelu esi- perus- ja lukio-opetuksen siirtämisestä yhteisen koulutuksen järjestämismallin mukaiseksi lopetetaan.  Koulutuksenjärjestäjien yhteistyö ja sen kehittäminen jatkuu edelleen.

Päätös                                 Hyväksyttiin esityksen mukaan ja päätös annetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle 

Sopimus maahanmuuttoa ja kotouttamista tukevan henkilön tehtävistä

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Evijärven ja Lappajärven kunnan välisen sopimuksen maahanmuuttoa ja kotouttamista tukevan henkilön tehtävästä.

Päätös                                 Esitys hyväksyttiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI