Lehtimäellä halu suunnata takaisin Kuusiokuntiin -Ähtäri kiinnostaa eniten

5
Lehtimäen kirkko on rakennettu vuonna 1800
Lehtimäellä toteutettiin neuvoa antava asukaskysely mahdollisesta Alajärvestä irtaantumisesta ja liittymisestä johonkin Kuusiokuntaan. Kyselyyn saatiin 681 vastausta – tulokset julkistettin torstai-iltana.

Entisessä Lehtimäen kunnassa järjestettyyn kyselyyn tuli kaikkiaan 681 vastausta. Lehtimäellä on noin 950 taloutta ja noin 1 700 asukasta. Kysely toteutettiin lomakkeella, joka jaettiin postin väityksellä joka talouteen.

Laskettujen tulosten perusteella irtaantumista Alajärvestä kannatti 578 (84,9 %) ja vastusti 103 (15,1 %).

578 irtautumista kannattaneen joukossa eri Kuusiokuntia suosittiin uutena liitoskumppanina muun muassa seuraavasti:

Alavus(Töysä) 92 (15,3 %)

Kuortane 56 ( 9,3 %)

Soini 34 ( 5,6 %)

Ähtäri 421 (69,8 %)

(osassa vastauksissa saatiin useampia vaihtoehtoja)

Erillisessä kysymyksessä kaikkien Kuusiokuntien yhteistä kuntaliitosta kannatti 502 (86,9 %) ja vastusti 76 (13,1 %).

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Lehtimäen alueen mahdollisesta liittymisestä Kuusiokuntiin pidettiin Lehtimäen Nuorisoseuralla torstain-iltana 19.2.2015.

Hanketta johonkin Kuusiokuntaan liittymiseksi aiotaan jatkaa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

5 KOMMENTTIA

 1. Luulisi,että vaimo ja kotitalouksien aikuiset lapset vastaavat tuollaiseen kyselyyn samallla. Niitä tarkoitin ensisijaisesti. Eikös Lehtimäellä olekin 1850 asukasta? Väki on kuitenkin ikääntynyttä.

 2. Tällainen kysely ei ole oikeudellisesti milään tavalla sitova. Vähän yli kolmasosa lisäksi vastasi kyselyyn. Ajatellaampa teoreettisesti tilannetta, jossa kysely olisi sitova. Silloin Lehtimäki joutuu palauttamaan kaikki Alajärven kaupungin maksamat 4,5 miljoonaa euroa takaisn Alajärvelle sekä koulujen ja tiestön korjaukseen silloiseen yhdisitymissopimuksen mukaisesti käytetyt rahat Alajörven kaupungille. Ikävä kyllä meillä olisi silloin ihan oma Kreikka -tapaus täällä Järviseudulla. Pelkän suuttumuksen lippua heiluttamalla huonoista palveluista syyttämällä ei mikään osakuntaliitos tule tapahtumaan. Viiimeistään valtioneuvosto tulee puuttumaan tlanteeseen ja osoittamaan lehtimäkeläisille oman paikkansa.

  • Eiköhän tähän kyselyyn kuitenkin vastannut yli 71% talouksista. Eikä vaan ”vähän yli kolmasosa”.

  • Asiakaskysely on suuntaa antava ja tulkinta on tosi vaikea prosenttuaalisesti !! Talouksiin nähden yli 71 %, mutta asukaslukuun suhteutettuna ”vähän yli kolmasosa”!!!!! Ero on suuri, mihin verrataankin…. Mikä todellisuus?
   Talouksiin tulleissa lomakkeissa oli myös maininta, ota tarvittaessa kopioita! Mikä on tarve, jos se jaettiin joka talouteen? Jos taas kaikki talouden jäsenet vastasivat kopion perusteella, niin silloin ei enää voi kyselyvastausta tulkita talouksien perusteella!!!! Taloudessahan voi olla vaikka kuinka monta vastaajaa!
   Jos taas vastausmäärä suhteutetaan asukasmäärään, niin on myös lapsia, jotka eivät voi kantaansa sanoa!
   Vaikeaa on tulkinta….. lehtikirjoittelun mukaan jatkossa nimilista kannattajista…. onko se sitten mikä tulkinta ja mihin se sitten suhteutetaan ????

JÄTÄ KOMMENTTI