Lehtimäen Helmiinakoti kunnostetaan vanhusten tukiasunnoiksi

0
Alajärven kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan hyväksyä kaupunginvaltuuston esityksen Helmiinakodin varustamisesta vanhusten tukiasunnoiksi ensi vuoden alusta lähtien.

Helmiinakoti, joka sijaitsee Lehtimäellä Wilhelmiinan vieressä on rakenneratkaisultaan kuusipaikkainen ryhmäkoti. Rakennus tullaan valtuuston päätöksellä kunnostamaan  ja ottamaan käyttöön 1.1.2013 vanhusten tukiasunnoiksi.

Rakennuksen toiminta tulee vastaamaan Soinin Apilan ja Vimpelin Kouluniemen toimintaperiaatteita eli asukkaiden hoiva toteutetaan kotihoidon alaisuudessa aamuja iltavuoroissa tehtävänä hoivatyönä. Yöaikaan apua saadaan tarvittaessa turvapuhelinjärjestelmän kautta.

Rakennus on erittäin hyväkuntoinen, mutta ollut jo pitkään tyhjillään. Huoneistot vaativat pintaremonttia. Huoneistossa on myös muita kustannuksiltaan pienempiä kunnostustöitä.
Aluehallintoviraston edellytys kiinteistön käyttöönotolle on myös automaattisen sammutusjärjestelmän asentaminen rakennuksen tiloihin.

Tilapalvelupäällikkö Timo Ketolan kustannusarvio hankkeelle on yhteensä 31.000 €.

Helmiinakodin käyttöönotto on osa vanhustyön rakenteellisia muutoksia vuodelle 2013 ja sen myötä voidaan purkaa hieman palvelurakenteen laitospainotteisuutta avopuolen palvelurakennetta kehittämällä. Kiinteistö on Alajärven kaupungin omistama.

Kaupungin valtuuston kokouksessa asiaa käsiteltäessä ihmetystä herätti, että kuka ja mikä taho antoi valtuudet Helmiinakodin kunnostuksen aloittamiseksi jo ennen valtuuston päätöstä.

Asiaan kiinnitti huomioita valtuutettu Pentti Hietala (kesk.) Hietala vaati, että asia pitää tutkia ja siitä saatu selvitys tulee toimittaa tiedoksi seuraavaan valtuuston kokoukseen.

Hietalan esitys sai valtuuston yksimielisen kannatuksen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI