LEIKIN RIEMUA ALAKYLÄSSÄ

0
Kenttä avattu kuvassa vasemmalta; Iina Harju, Saana Peltokangas, Justiina Peltoniemi

Alajärven Alakylän koulun leikkialue oli kauan odotettu ja kaivattu. Nykyaikainen lähiliikunta-alue on toteutettu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) sekä kaupungin yhteisrahoituksella. AVIn osuus on veikkausvoittovaroista myönnettyä valtionavustusta.

Alueelle tulleet välineet valitsi Alakylän koulun vanhempainyhdistys.

Koululla on oppilaita yhteensä 62, ja mukana ovat myös Ylikylän ja Myllykankaan koulujen eskarilaiset. Lisäksi samassa pihapiirissä olevalla kylätalolla toimii Alajärven seurakunnan päiväkerho, joten eri-ikäiset käyttäjät otettiin huomioon myös alueen suunnittelussa.

Laitteiden kokoamisessa auttoi vanhempien talkooporukka ja pystyttämisestä vastasi Alajärven tekninen toimi Timo Ketolan johdolla. Lopputarkastuksen jälkeen, kun Niina Jussinmäki antoi luvan ottaa leikkivälineet käyttöön, ei sade estänyt iloisia leikkijöitä.  Suosituimpia leikkivälineitä ovat harakanpesäkeinu sekä köysirata.

Leikkikentän puuhaporukka kuvassa; rehtori Juha Lahdenmäki, vanhempainyhdistyksestä Matleena Peltoniemi ja Riia Harju

Keskiviikkona 9.10. vietettiin toiminnalliset avajaiset.

Rehtori Juha Lahdenmäen puheen jälkeen leikkialue avattiin virallisesti käyttöön. Illassa leikittiin oppilaiden valmistamilla tarkkuuspeleillä ja etsittiin sähköisellä perhesuunnistuksella alueelle piilotettuja rasteja ja ratkottiin tehtäviä. Viileää, mutta riemullista iltaa lämmitti myös kahvi- ja mehutarjoilu.

Mehu ja kahvitauko
Suosituimpia leikkivälineitä on muun muassa Alakylän erikoisuus, köysirata (kuvassa ennen julkistamista).

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI