Liikelaitos Marttisen toimintaa ei säätiömuotoiseksi

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus käsitteli maanantaina (10.1.) liikelaitos Marttisen toimintamuodon muutosta. Marttisen johtokunta on päättänyt yhtiöittämis-/ säätiöittämisselvityksen toteuttamisesta nuorisokeskus Piispalan kanssa.

Asia on edennyt siihen pisteeseen, että kaupunginhallitus kävi ohjauskeskustelun Marttisen johtokunnan tekemästä päätöksestä käynnistää suunnitteluvaiheen siten, että toimintamuoto muutettaisiin säätiöksi.

Ohjauskeskustelun tuloksena kaupunginhallitus katsoo että, Marttisen toimintamuodon muutokselle liikelaitoksesta säätiömuotoiseksi toiminnaksi ei ole esitetty riittäviä perusteita.  Asian valmistelua säätiöittämisselvityksen jatkamiseksi ei ole tarkoituksen mukaista jatkaa. Sen sijaan osakeyhtiömallin selvittämistä voidaan jatkaa omana työnä. Selvityksen eri vaiheissa raportoidaan aktiivisesti asiasta kaupunginjohdolle.

Verotulojen myönteisen kasvun ansiosta talousarvion toteuma marraskuun lopun tilanteen mukaan toisi ylijäämää kaksi miljoonaa euroa. Hyväksyttiin vuonna 2020 käynnistyneen elinvoimapaketin käytännön ohjeistus vuodelle 2022. Vauvaraha 4000€ (500€/ vuosi), uusien työntekijöiden vuokrahuojennus 50% / 4kk/enintään 10 asuntoa/ vuosi, opiskelijoille ilmaista asumista aikavälillä 1.1.2022-31.5.2022 ja 1.8.2022-31.12.2022 veden ja sähkön kulutusta vastaan, enintään 10 asuntoa ja korkeakouluopiskelijoiden tuki 400 €.

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n edustajat kokoontuivat viime vuoden marraskuussa yhtiön 75-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Kokoontumisen yhteydessä käydyissä keskusteluissa nousi esiin yhtiöjärjestyksen muuttaminen. Omistajakuntien kunnan- ja kaupunginjohtajien on tarkoitus kokoontua tammikuussa neuvottelemaan yhtiöjärjestyksen mahdollisesta muuttamisesta.

Neuvotteluja varten kaupunginhallitus päätti Virtain kaupungin näkemyksestä asiaan seuraavasti:- Energiamarkkinat ovat tällä hetkellä murroksen alla. Kaupunginhallitus katsoo, että Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n yhtiöjärjestys on yhtiölain mukainen ja vastaa hyvin yhtiön alkuperäistä tarkoitusta eli palvella alueen asukkaiden sähkön saantia. Näin ollen yhtiöjärjestyksen muutoksella ei ole tarvetta. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI