Liikenneraittiuspäivänä poliisi valvoo tehostetusti!

0
Poliisipartioiden puhallutuksissa on havaittavissa, että alkoholia käyttävien kuljettajien rinnalle on kasvamassa eri tyyppisiä huumaavia aineita käyttävien kuljettajien joukko!

Liikenneraittiuspäivänä 6.6. poliisilaitokset tekevät tehostettua rattijuopumusvalvontaa 24 tunnin ajan.

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden eli R -tutkimusten mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan, mutta alkoholia maistelleiden (puhalluskoetulos alle rangaistavuuden) määrä on kasvanut jo useamman vuoden

Rohkeasti ajoneuvon ohjaimiin istuvat alkoholin maistelijat ovat  huolestuttavasti lisääntyneet liikenteessä.

Vuoden 2016 tutkimuksessa 10 000 autoilijan otos toi esiin 13 rattijuoppoa ja 88 maistellutta. Edellisessä mittauksessa maistelleiden määrä oli ollut 71 ja vuonna 2012 vain 55.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 tapahtui yhteensä 52 kuolemaan johtanutta rattijuopumusonnettomuutta.

– Kesä on aikaa, jolloin käytetään enemmän alkoholia eikä muisteta, että alkoholi ja autoilu eivät tosiaankaan sovi yhteen, vaan aiheuttavat kuolemia ja loukkaantumisia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta muistuttaa.

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI