Liikennevaliokunnan puheenjohtaja Jalonen: Erinomaista, että liikennekaari etenee

0
Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että joukkoliikenteestä tehdään entistä parempi. Otetaan päättäväisesti kaikki ne keinot käyttöön, joilla sujuva matkanteko turvataan joka puolella Suomea.

 

Taksit mukana liikennekaaressa

– Perussuomalaiset pitää tärkeänä, että liikennekaari etenee. Suomi on uudistuksen myötä maailman kärjessä mobiiliteknologian hyödyntämisessä joukkoliikenteessä, sanoo liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (ps).

-Varsinkin maaseudun liikenneyhteydet olivat huolenamme uudistusta tehtäessä. Taksi on usein joukkoliikenneketjun ensimmäinen toimija. Luotettava taksijärjestelmämme ja jo valmiiksi alan vahva digitalisaatio mahdollistavat maaseudulla asumisen ja yrittämisen osaltaan tulevaisuudessakin. Sen vuoksi pidimme tiukasti kiinni siitä, ettei taksiliikennettä täysin vapauteta, se säilyy luvanvaraisena.

-Suomen joukkoliikenteen kokonaisuudistus voi toteutua vain jos liikenneketjun jokainen lenkki on luotettava. Taksien mukanaolo on siis äärettömän tärkeä asia. Jos taksiala olisi vapautettu kaikesta sääntelystä tai jätetty liikennekaaren ulkopuolelle, uudistus ei toteutuisi täydessä mitassaan.

-Vaadimme myös, että takseilla pitää olla riittävästi aikaa valmistautua uudistukseen. Uudistus astuu voimaan heinäkuussa 2018, puoli vuotta alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin.

Taksikuskin pitää osata suomea

-Pidimme myös huolen, että taksiyrittäminen säilyy Suomessa. Yrittäjän kotipaikka voi olla vain Suomi, yrityksellä pitää olla suomalainen y-tunnus ja auton pitää olla rekisteröity Suomeen. Virolainen autoilija ei voi tulla heittämään keikkaa Helsingin yöhön ja palata aamulla lautalla kuskaamaan risteilymatkustajia Tallinnaan, ainakaan ilman edellä mainittuja ehtoja.

-Olemme myös erittäin tyytyväisiä, että esitykseen lisättiin vaatimus taksikuskin riittävästä kielitaidosta ja rikostaustan tarkistamisesta. Varsinkin lasten ja vanhusten kohdalla molemmat asiat painavat vaa’assa. Tämä muutettiin alkuperäiseen esitykseen perussuomalaisten vaatimuksesta, toteaa Jalonen.

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI