Liki 50 päivää kestänyt pakkasjakso päättyi-sää lauhtumassa huomattavasti!

0

Eteläisimpään Suomeen on veikkailtu jopa plussa asteisia vesikelejä. Sään lauhtuessa myös runsas lumentulo lisääntyy monin paikoin muualla Suomessa

Voimakkaat lumipyryt saapuivat Suomeen illalla. Jo iltakuuden aikaan lunta satoi sankasti Ahvenanmaalla, ja sieltä sakean pyryn etureunan ennakoitiin liikkuvan iltayöstä linjan Helsinki–Vaasa tienoille. Lunta saattaa maan etelä- ja lounaisosissa tulla enimmillään jopa 5–10 senttiä, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta.

Lumisadealue liikkuu huomenna kohti itää ja pohjoista samalla heiketen. Lounaasta saapuu kuitenkin heti uusia lumisateita, ja lunta saadaan sakeasti Etelä- ja Keski-Suomessa huomenna iltapäivällä ja illalla. Myös Länsi-Suomen alueilla tulee lunta ja eteläosissa lumi tulee viikonloppuna jopa räntänä.

Sääilmiö muuttaa teiden pinnat vaarallisen liukkaiksi ja arvaamattomiksi!

Lumipyryn takia ajokeli oli muuttumassa viimeistään ensi yönä erittäin huonoksi Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Lisäksi suuressa osassa muuta maata keli on huono.

Vaikka sää alkaakin lauhtua, ainakin lähipäivinä lämpötilat pysyttelevät lähes koko maassa nollan alapuolella. Näin ollen sateetkin tulevat lumena. Lauhin päivä on näillä näkymin sunnuntai, jolloin etelässä saatetaan käväistä jopa plussan puolella. Tällöin saattaa sataa myös räntää ja vettä.

Pakkasjakso kestänyt 40–50 päivää

Nyt hellittämässä oleva pakkasjakso on alkanut suuressa osassa maata jo viime marraskuun puolivälissä. Pakkaset ovat jatkuneet 40–50 päivää.

– Viime talvena pisin pakkasjakso kesti esimerkiksi Helsingissä 60 päivää ja Jyväskylässä 88 päivää.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI