Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vieraili Alajärvellä

0
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen

Tänään Alajärvellä Hoiskossa CLT Finlandin tehtaan vihkiäisiin osallistunut, muun muassa asuntoasioista vastaava, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen oli ilahtunut Alajärvelle perustettuun uuteen puualan tuotantolaitokseen. Ministeri Tiilikaisen mielestä on tärkeää, että Suomeen saadaan mm. puun jatkojalostamiseen paneutuneita ja -erikoistuneita uusia yrityksiä.

Tiilikainen on laittanut yhdeksi kuluvan vaalikauden tavoitteekseen  puurakentamisen kasvun ja puutuoteteollisuuden tuotteiden pääsyn vientimarkkinoille.

– Tärkeintä on että puurakentaminen etenee, sen osaaminen vahvistuu ja pääsemme uusilla puurakentamisen innovatiivisilla tuotteilla vientimarkkinoille. Myös ilmastomuutoksen torjunta on hyvä peruste edistää uusiutuvaan materiaaliin perustuvaa puurakentamista

Ministeri Tiilikaisen ohjelmassa oli CLT Hoiskon vihkiäisten lisäksi myös Alajärven Lämpö Oy:n uusimman lämpölaitoksen vihkiminen kaupungin keskustassa. Ministerin ohjelmaan kuuluivat vielä vierailu Kurejoella Keitele Groupin Alajärven sahalla sekä tapaaminen Alajärven kaupungin johdon kanssa.

 

JÄTÄ KOMMENTTI