Maksutonta ”menolientä”… TUURIN TIENOO TÄYTTYY TANKKAAJISTA!

0
(Kuva: Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: PENTTI HAUTALA
Tuuri

Kyläkauppias Vesa Keskinen on tullut tunnetuksi idearikkaana yrittäjänä. Vuosien aikana Vesa on keksinyt monenlaista juhlaa, tarjouksia ja tempauksia meidän kaikkien iloksi, hyödyksi ja hämmästeltäväksikin.
Esimerkiksi syntymäivänsä aikoihin Vesa on järjestänyt monenmoista meininkiä vuosittain.

Tänään maanantaina kyläkauppias täyttää 53-vuotta ja Tuurin kylän seutu on alkanut täyttymään polttaaineen tankkaajista jo edellispäivistä alkaen. Eikä ihme, kun ”menolientä” saa tankata maksutta kello 17 alkaen aina vuorokauden vaihtumiseen saakka.
Seitsämän tunnin ajan saa tankata autoonsa dieseliä ja bensoja ilmaiseksi! -Lupa koskee myöskin asunto-matkailuautoja. Erillisiä säiliöitä ei ole lupa täytää, eikä myöskään linja-ja kuorma-autoja.
Eräs pääkaupunkiseudulta Tuurin saapunut mieshenkilö kehaisikin, että perhe saapui jo lauantaina porukoineen  kolmella eri autolla Tuuriin ostos-ja tivolilomalle.

– Autoihin menee yhteensä yli 200 litraa polttoainetta, joten matkakulut ovat ilmaisia ja ajamisen ainetta jää kulutettavaksi vielä loppukesällekin.

– Jo aamutuimiin vietiin autot jonotusasemiin, että varmasti ehtii tankkaamaan. Minä laskeskelin, että jos kaikki karavanaarialueeltakin ja kyläkaupan pihamailla olevat asuntoautot ja matkailuvaunujen vetäjät ajavat tankkamaan, niin muita ulkopuolisia ei enää ehdikkään 7 tunissa tankaamaan, jos ei ole jo jonossa!

– Samalla on kyllä kehuttava, että on tämä Tuurin kyläkauppias melkoinen hyväntekijäkin, kun perheet saavat nauttia maksuttommasti tivolihuveista ym. Hyvin ja mukavasti täällä on lomapäivät sujuneet sekä rahaakin säästynyt, iloitsi Kalervo. (Sukunnimeä ei hän halunnut mainita, ettei saa köyhän eikä nuukan mainetta!).

(Kuva: Pentti Hautala)

Vesa Keskisen 53-syntymäpäivän kuhina päivällä kello yhden aikoihin kauppakylässä enteilee jo kilometrien mittaisia jonoja huoltasemalle johtavilla teillä.
Ja on myöskin melko varmaa että kaikki halukkaat eivät pääse autojensa tankkia täyttäämään kello 17-24 välisenä aikana. Tätä ennakoi jo tehdyt ennakkolaskelmat. Autoihin  menee keskimmäärin 45-50 litraa polttainetta ja tankaamiseen kuluu aikaa nelisen minuuttia. Tästä voi jokainen laskea miten monta ajoeuvoa huristelee kyläkauppiaan 53-vuotispäivän lahjan voimalla tiistaina.

Kyläkauppias Vesa Keskinen seuraa ja tarkkailee Tuurin tienoon täyttymistä, yleisölennätyksiä tekevän helikopterin ohjaamosta. (Kuva: Pentti Hautala)

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI