MARKO MAUNUKSELA ESIINTYY ASUMISTA JA HYVINVOINTIA –MESSUILLA 6.5.2017 ALAJÄRVELLÄ

0
Vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela esiintyy juhlassa (Arkistokuva)

Lauantaina 6. toukokuuta, viikkoa ennen äitienpäivää järjestetään Asumista ja Hyvinvointia –messut Alajärvellä. Kuudetta kertaa Järvi-Pohjanmaan alueella (Alajärvi, Soini ja Vimpeli) järjestettävien messujen teemana on aikaisempien toteutusten mukaisesti edelleen asuminen ja hyvinvointi. Esiintyjien valinnassa on suosittu paikallisuutta ja pääesiintyjäksi on lupautunut alajärveläislähtöinen artisti vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela.

 

Vuosi sitten messuiltiin Soinissa ja sitä edeltävänä keväänä Vimpelissä. Kolmesta järvipohjalaiskunnasta isoimpana Alajärven kaupunki on saanut tapahtumalleen suurimman suosion. Viimeksi Alajärvellä vuonna 2014 järjestettyjen messujen reilun 3.000 kävijän määrään odotetaan tälläkin kertaa täyttyvän. Messuista vastaavana tahona toimii Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP),  vuosien varrella vakiintuneiden yhteistyökumppneittensa kanssa.

Messupäivä 6.5. 2017

Keväinen messupäivä 6.5. tarjoaa muutakin kuin monipuolisen messuosastojen tarjonnan alueen asumisen ja hyvinvoinnin alojen yrittäjistä ja muista toimijoista.
Jäähallin esiintymislavalla tapahtuu tunnin välein aina noin 15 minuutin jaksoissa, jolloin yleisölle jää sopivasti aikaa tutustua messuosastoihin. Esiintyjien valinnassa on suosittu paikallisuutta ja pääesiintyjäksi onkin saatu alajärveläislähtöinen artisti Marko Maunuksela. Vuoden 2010 Tangokuningas on vakiinnuttanut asemansa Suomen esiintymislavoilla.

Esiintymislava tarjoaa yrittäjän, messuemäntä Maria Yli-Sikkilän johdolla paljon muutakin. Messujen avauspuhuja on Suomen politiikan huipulta eduskunnan varapuhemies Arto Satonen. Puhemies Satosen jälkeen ja toisen kerran puolilta päivin on tarjolla Alavolin voimistelijoiden tanssiesitys, jossa on mukana osia seuran Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi tehdystä Kalevala –esityskokonaisuudesta. Iltapäivän lopuksi päästetään, kahteen eri otteeseen, irti energinen alajärveläinen tyttöbändi VeroniCa.

 

Täysin uutta messupäivään tuovat yhteistyössä Alavoli ja J-Tennis. Uimahallin puoleiseen tennishalliin toteutetaan ”Lasten halli”, jossa pientä korvausta vastaan perheen pienimmät pääsevät toteuttamaan itseään. Hallin touhupisteillä pääsee kokeilemaan muun muassa erilaisia mailapelejä, liikuntavälineitä ja temppurataakin. Halli muuntuukin varsinaiseksi sisäliikuntapuistoksi!

Messuosastot

Messuosastojen paikkana ovat Alajärven jäähalli ja toinen viereisistä tennishalleista.

Jäähalliin ja sen piha-alueelle rakentuu eri yritysten osastoja yhteensä reilulle 50:lle näytteilleasettajalle. Tennishalliin on lisäksi tulossa noin 20 messuosastoa, lähinnä hyvinvointipalveluja tuottaville toimijoille, yhdistyksille ja yksityisille. Osastojen markkinoinnista ja tarjonnasta ovat vastanneet paikkakunnalla toimivat aktiiviset urheiluseurat JPK ja Alavoli.

Messujen vastaavana toimivan JPYP:n Jouko Etulan mukaan osastojen myynti on käynnissä vielä huhtikuun loppuun saakka ja tavoitteena on ylittää 100 näytteilleasettajan määrän. Tällä hetkellä määrä on noin 70.

 

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI