Mauri Pekkarinen vetäytyy kokonaan Keskustan puheenjohtajakisasta

0

Mauri Pekkarinen
Höpö höpö puheet saa nyt sitten unohtaa, sillä Keski-Suomen Mauri Pekkarinen on ilmoitanut tänään iltapäivällä, että ei halua olla enää puolueensa puheenjohtaja ehdokkaana.

Viimeinen niitti Pekkarisen päätökselle lienee  kuitenkin YLE:n teettämä mielipidekysely, joka julkaistiin viiden puoluejohtajaehdokkaan yhteispaneelissa Ylen:n A-talkissa torstai-iltana.

Ylen uutiset oli tehnyt keskustan 21 piirijohtajille kyselyn puheenjohtajasuosikeista, ja suurimman kannatuksen saivat Tuomo Puumala ja Juha Sipilä. Puumalaa puheenjohtajaksi kannatti seitsemän ja Sipilää kuusi piirijohtajaa.

Vain yksi piirijohtaja ilmoittautui Pekkarisen taakse.

-Viesti meni perille, tarvitaan sukupolvenvaihdos, Pekkarinen sanoo.

-En viitsi tällaisen jälkeen olla mukana. Olisi vaikea puheenjohtajana saada kaikkien tuki.

Pekkarinen perusteli poisjättäytymistään myös Mari Kiviniemen vetäytymisellä puheenjohtajakisasta. Hän teki päätöksensä torstain ja perjantain välisenä yönä.

Pekkarinen sanoi suoraan, että olisi kisassa yhä mukana, jos Kiviniemi ei olisi luovuttanut. Hänen mukaansa keskustelun sävy kentällä muuttui, mikä söi häneltä motiivin.

Ainakin Puumaa ja Kaunisto olisivat halunneet Pekkarisen jatkavan

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala on hyvin harmissaan Mauri Pekkarisen ratkaisusta jättäytyä pois puheenjohtajakisan lähtöviivalta. Puumala kertoo kuitenkin kunnioittavansa Pekkarisen ratkaisua.

Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto sanoo, että Pekkarisen vetäytyminen ei tullut hänelle täytenä yllätyksenä.

Kaunisto sanoo havainneensa parin viime viikon aikana, että Pekkarinen ei ole tavoitellut puheenjohtajuutta kovin aktiivisesti. Kauniston mielestä olisi kuitenkin olllut suotavaa, että Pekkarinen olisi ollut mukana loppuun asti.

Kaunisto toteaa, että puheenjohtajapaikkaa tavoittelee nyt neljä miestä. Hänen mukaansa tilanne kuitenkin elää ja uusiakin ehdokkaita saattaa vielä ilmoittautua.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaina jatkavat vielä Paavo Väyrynen, Juha Sipilä, Tuomo Puumala ja Timo Kaunisto

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI