MEP Elsi Katainen ja kansanedustaja Mikko Savola: Vain kannattava maatalous voi edistää ympäristön hyvinvointia!

1
Emäntä,kansanedustaja,MEP Elsi Katainen (kesk)

Europarlamentaarikko Elsi Kataisen ja kansanedustaja Mikko Savolan mielestä maa- ja metsätalous ovat ratkaisujen aloja niin Etelä-Pohjanmaalla kuin koko Suomessa. Tämän vuoksi niin Suomessa kuin EU:ssa tarvitaan lisää konkreettisia tekoja maatalouden kannattavuuden parantamiseksi.

 • Suomalaiset ruoantuottajat varmistavat meille maailman puhtaimman ruoan ja ovat samalla ilmastosankareita. Tähän pirtaan ei sovi syyllistäminen, vaan ratkaisujen etsiminen ja maatalouden kannattavuuden parantaminen, sillä maatalouden ydin on ruoantuotanto. On myös muistettava, että vain kannattavat ja toimeentulevat tilat voivat tehdä ympäristötekoja. Juuri siksi kannattavuuden eteen on tehtävä kaikki voitava kotimaassa ja EU-areenoilla,  Katainen ja Savola painottavat.

Katainen ja Savola vaativatkin avointa ja rehtiä keskustelua maatalouden ja suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta.

 • Maaseudun elinkeinojen ja ruoantuotannon tuominen laajemmin julkiseen keskusteluun on tarpeellista, sillä paljon on liikkeellä väärää tietoa ja suoranaista tietämättömyyttäkin. Vastuullinen ruoantuotanto sekä kannattava maatalous kulkevat käsi kädessä, Katainen ja Savola muistuttavat.

MEP Elsi Katainen ja kansanedustaja Mikko Savola ovat tänään kiertueella Etelä-Pohjanmaalla seuraavasti:

klo 14.00 Yleisötilaisuus, Alavuden ABC

klo 17.00 Tilavierailu, Kantoniemen tila, Ähtäri

klo 18.30 Tupailta, Alastaipaleen kylätalo, Ähtäri 

 


Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

 1. Pentti Hautala
  Savola ja Katainen ovat täydellisesti oikeassa, siitä kuinka maatalous-ja siihen liityvä yritystoiminta ovat elintärkeitä maaseudun elinvoimaisuutta ylläpitävänä voimana. On tärkeää pitää maasedusta huolta!
  Suomessa ei pitäisi kuitenkaan olla huolissaan maaseudun kehityksen taustoista ja hyvinvoinnista.-Olihan viime vaalikaudella johtajapuolueena keskusta ja pääministerinä paljon mainettaan parempi Sipilä. Edellinen hallitus oli toiminnassaan muuten loistava, mutta kävi liiaksi köyhien kukkarolla. Olisi pitänyt kurittaa enempi meitä rikkaita.
  -Nykyisessä hallituksessa onkin ainoa maaseudun toive keskustapuolueessa.-Älkää antako vihervasemmistolaisille liiaksi valtaa. Näinhän se on, kun kakki nykyiset hallituspuolueen päättäjät kehuvat haalitusohjelmaa. Mutta silti maataloustuottajien ja maaseudun ahdinko on lisääntynyt.
  Pentti Hautala, toimittaja.

JÄTÄ KOMMENTTI