Mersu oli polttaa omakotitalon Pynttärissä

0

Alajärven palokunta sai sunnuntaina (30.10.) päivällä noin kello yhden aikaan hälytyksen Pynttärin Elotielle. Hälytys tuli ensin liikennevälinepalona ja muuttui pian keskisuureksi rakennuspaloksi, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven asemapäivystyksestä kerrottiin. Liikkeelle, noin kahden kilometrin päässä sijaitsevalle omakotialueelle, lähdettiin ripeästi.

Palokuntaa tarvittiin turvaamaan rakennusta ja sammuttamaan omakotitalon seinustalla liekkeihin loimahtanut vanhemman mallinen henkilöauto. Alajärven päivystäjän mukaan palokuntaa tarvittiin, sillä isännän ja naapurin avustamana tehty jauhesammutin ja puutarhavesiletku alkusammutusyritys ei aivan olisi riittänyt palon lopulliseksi tukahduttamiseksi. Palokunnan paikalle kiidättämä järeämpi vesi- ja vaahdotuskalusto sen sijaan sai polon nopeasti kuriin.
Liekit ennättivät kuitenkin tuhota remontissa olleen henkilöauton käyttökelvottomaksi. Myös rakennuksen autokatoksen ulkoseinä hiillostua hieman tulen kuumuudessa.
Takaosastaan liekkeihin leimahtanut ja kokonaan puoliksi palanut auto oli syttymisen hetkellä pois katoksen sisältä ja taivas alla omakotitalon ulkopuolella.
Syttymissyyksi arveltiin polttoaineen käsittelyssä sattunut lipsahdus, jossa bensiini pisaroita saattoi valua halogeenilampulla varustetulle kuumalle työvalaisimelle.
Arvaamattomassa ja rajussa palossa sai liekkejä sammuttanut isäntä palovammoja käsiin, joita hoitoyksikkö kävi näyttämässä sairaalassa.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI