Mies kuoli ajettuaan tien yli vedettyyn kettinkiin – onnettomuuden havaitsi sattumalta turvenevatyömaa-aluueella käynyt

0
Kuvan mönkijä ei liity jutun tapaukseen (Arkistokuva)

Pohjanmaan poliisi aloittaa esitutkinnan perjantaisessa Kaustisen mönkijäturmassa, jossa menehtyi vuonna 1981 syntynyt Kaustislainen mieshenkilö.

Poliisi pyrkii esitutkinnassaan muun muassa selvittämään tapahtumaolosuhteet sekä onko kuljettajalla ollut mahdollisuuksia havaita tien yli kulkeneen kettinkipuomin tapahtumahetken olosuhteissa sekä pyrkiä selvittämään muut tapahtumaan vaikuttaneet seikat.

Kaustislainen mies kuoli viime perjantaina ajettuaan mönkijällä ns. ketjupuomiin eli tien yli vedettyyn kettinkiin turvetuotantoalueella olevalla tiellä Kaustisella. Turvetyömaalle johtavalla tiellä on ensin varoitustaulu, joka kertoo, että alueella on asiaton oleskelu kielletty ja kameravalvonta. Kuljettaja oli kuitenkin ajanut eteenpäin ja törmännyt kettinkiin. Mönkijä oli jatkanut matkaansa vielä parikymmentä metriä. Pitkät jarrutusjäljet soratiellä viittaavat siihen, että kuljettaja olisi huomannut kettingin, mutta ei saanut pysäytettyä kuomutonta mönkijää ajoissa. Poliisin mukaan alustavasti näyttäisi siltä, että vauhti on ollut kova.

Miehen löysi sattumalta turvetyömaalle tullut henkilö. Onnettomuuden arvellaan tapahtuneen perjantaina kello 13:n ja 19.30:n välillä.

Poliisi selvittää nyt, millaisesta tiestä on kyse ja onko tien sulkeneella vastuuta asiassa. Tutkintanimikkeenä on esitutkinnan tässä vaiheessa vaaran aiheuttaminen sekä kuolemantuottamus.

Poliisi ei keskeneräisen tutkinnan vuoksi kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.


Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI