Mies paloi talonsa mukana Alajärvellä!

3

Pelastushenkilökunta löysi talon omistajan menehtyneenä rakennuksesta tämän ikkunan kohdalta (jpnews.fi/JK)
Alajärven, Kuortaneen ja Lapuan palokunnat saivat hälytyksen rakennuspalolle tänään vähän ennen puoltapäivää Alajärven Menkijärvelle.

Talo liekeissä ennen palokuntien saapumista paikalle! (Lukijakuva)

Etelä-Pohjanmaan palo- ja pelastuslaitoksen ensimmäisten sammutusyksiköiden saapuessa Alajärveltä ja Kuortaneelta kohteeseen Menkijärven Seppälänraitille, oli yksikerroksinen noin 140 neliön kokoinen omakotitalo täyden palon vaiheessa. Alueen päivystävän palomestarin mukaan mitään ei ollut enää tehtävissä rakennuksen pelastamiseksi, muun muassa välikatto oli jo romahtanut lähes kokonaan alas. Hänen mukaan sammutustöitä jatkettiin olettamuksella, että talossa asustava paikallinen iäkkäämpi mieshenkilö saattaisi olla vielä rakennuksen sisällä. Palon sammuttamisen edetessä varmistui pian, että asukas oli jäänyt liekkeihin ja menehtynyt. Vainaja siirrettiin rakennuksesta pois ja vielä toisaalla palavan rakennuksen sammuttaminen ja jälkiraivaus jatkuu vielä pitkään.

Tuli teki tuhojaan sisällä rakennuksessa (jpnews.fi/JK)
Palomiehet sammuttavat liekkejä ja etsivät rakennuksen sisälle jäänyttä talon omistajaa (jpnews.fi/JK)

Palon havaitsivat lähinaapurit ja läheltä taloa maantiellä ohi ajanut kyläläinen, jotka tekivät lähes samanaikaisesti hälytyksen hätäkeskukseen.

-Tulin tieltä paikalle kun katsoin savun määrästä, ettei kaikki ole kyllä oikein ja ajoin pihaan jossa liekit löivät ulos omakotitalon avonaisesta ulko-ovesta. Katselin pihapiiriä, enkä havainnut talon asukasta ulkona, yritin myös löytää jälkiä pihalta, mutta niitäkään en havainnut, kertoi paikalle ensimmäisten joukossa ennättänyt mieshenkilö.

Tulen epäillään syttyneen talon lämpökeskussiivestä, pannuhuoneesta tai sitten rakennuksen huoneistossa sijainneesta takasta, jota oli remontoitu vähän aikaisemmin.

Mies oli palon syttymisen aikaan yksin kotona ja hänen kanssaan asustanut naishenkilö oli käymässä asioilla kaupungin keskustassa.

Poliisi eristi alueen ja jatkaa tulipalopaikan tutkimuksia.

Liekit saatiin kuriin....(jpnews.fi/JK)
Rakenteita jouduttiin raivaamaan myös moottorisahalla (jpnews.fi/JK)
Alajärven ja Kuortaneen palokuntien yksiköt suorittivat sammutus- ja pelastustyön. Säiliöauto toi vettä myös Lapualta (jpnews.fi/JK)

Pahiten palossa tuhoutui rakennuksen siipiosa, jossa sijaitsi muun muassa pannuhuone (jpnews.fi/JK)
Herranen lounas maaliskuu700x

3 KOMMENTTIA

    • …on tos ikävä asia. Maallisen manttaalinkin menettäminen on jo sinällään, mutta kun ihmishenki menöö, niin ei oo sen arvoista siaa maailmassa, joka sen korvaisi. Osaa ottaen suruun…

JÄTÄ KOMMENTTI