Mies pelastautui palavasta talosta – naapuria epäillään murhapoltosta

0
Niinkin lähellä kuin Ruoveden Jäminkipohjassa Sisä-Suomen poliisi tutkii erikoista epäiltyä murhan yritystä. Tapaus sattui torstain ja perjantain välisenä yönä (7.-8.5.).

Uhri, vuonna 1959 syntynyt mies, heräsi yöllä pihaltaan kuuluvaan myökkäämiseen ja lotisevaan ääneen. Hän meni ikkunaan ja havaitsi ulkona miehen heittämässä jotakin nestettä talonsa kuistille. Pian liekit leimahtivat ja kuisti ja talon seinä syttyivät täyteen liekkiin.

Uhri pääsi pakenemaan talosta viime hetkellä, mutta hän loukkaantui vakavasti joutuessaan poistumaan palavan kuistin kautta tulen läpi pihalle. Uhrin koira jäi liekkeihin. Ulos päästyään uhri havaitsi myös autotallin olevan jo täydessä tulipalon vaiheessa. Uhri on nyt tehohoidossa, mutta hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Perjantaiaamuna poliisi otti kiinni uhrin naapurin, 1949 syntyneen miehen epäiltynä murhan yrityksestä. Poliisin saaman tiedon mukaan naapuruston välit ovat olleet pitemmän ajan kireät ja kiinniotetun miehen epäillään myöskin pahoinpidelleen uhria viime vuoden lokakuussa. Asia on niiltä osin edennyt jo syyteharkintaan.

Uhri on kertonut poliisille tunnistaneensa naapurinsa varmuudella pihalla liikkuneeksi ja jotakin nestettä kuistille heittäneeksi mieheksi. Poliisin teknisessä tutkinnassa on myöskin selvinnyt, että kuisti on sytytetty tahallaan ja siinä on käytetty apuna todennäköisesti bensiiniä.

Epäilty kiistää kuitenkin osallisuutensa tekoon. Poliisi jatkaa asian esitukintaa kuulusteluilla ja paikkatutkinnalla. Epäilty on pidätetty ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä mainittuun tekoon.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI