Mikko Kärnä : ”JOS OLETTE TERVEITÄ, ASIOIKAA OMAN ALUEENNE YRITYKSISSÄ”

0
Kansanedustaja Mikko Kärnä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vetoaa suomalaisiin, että he tukisivat koronaviruksen aiheuttamassa kriisissä paikallisia yrityksiä.

– Koronaviruksesta aiheutuu väistämättä globaali inhimillinen ja taloudellinen katastrofi. Suomi on tällä hetkellä jo todennäköisesti ei pelkästään taantumassa, vaan lamassa. Erityisesti monet suomalaiset pk-yritykset ovat jo nyt pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Vaikka hallitus valmistelee tukitoimia ja ne saadaan nopeasti käyttöön, ei se yksistään riitä. Mikäli haluamme pitää kansantalouden pyörät pyörimässä ja säilyttää työpaikat, on kotimaisiin yrityksiin saatava kassavirtaa. Vetoankin kaikkiin suomalaisiin, että nämä asioisivat oman alueensa pk-yrityksissä  ja tukisivat kaikin mahdollisin keinoin niiden toimintaa. Tämä kriisi muistuttaa meitä kaikkia myös kotimaisen yrittäjyyden, maatalouden ja huoltovarmuuden merkityksestä globaaleissa kriiseissä.

Kärnä muistuttaa, että sairaana ei pidä lähteä asioimaan yhtään mihinkään, mutta jos ihmisellä ei ole oireita ja jos hän huolehtii käsihygieniastaan, voi paikallisissa kaupoissa, ravintoloissa ja muissa palveluissa käydä huoletta.

– Nyt kun matkustamistakaan ei suositella mihinkään, on aika kääntää katseet paikallisiin toimijoihin. Ja jos sinne lomalle on pakko mennä, niin sitten kannattaa lomailla kotimaassa ja tukea kotimaisia matkailu- ja ravintola-alan yrittäjiä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI