Mikko Savola | Koko ikäluokka tulevaisuuskutsuntoihin

0
Mikko Savola (Kuva: Petteri Löppönen)
Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) nostaa tulevaisuuskutsunnat varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Suomalaista asevelvollisuutta kehitettäessä.

– Tavoitteena pitäisi olla kaikkien ikäluokan nuorien tapaaminen aikuisuuden kynnyksellä, mutta samalla tulevaisuuskutsunnat palvelisivat myös perinteisessä tehtävässään nykyistä paremmin tuomalla vapaaehtoisen asepalveluksen mahdollisuutta enemmän naisten tietoisuuteen.

Keskustan esittämässä mallissa perinteisiä kutsuntoja laajennettaisiin. Terveystarkastus olisi nykyistä laajempi yleinen terveystarkastus. Kutsunnoissa käytäisiin läpi laajemmin nuoren hyvinvointia sekä opiskelu ja ammatinvalintaa. Puolustusvoimien henkilökunnan lisäksi paikalla olisi esimerkiksi nuorisotyöntekijä ja ammatinvalintapsykologi.

Lisäksi Savola korostaa, ettei asevelvollisuutta tule kohdella perinteisenä miesten ja naisten välisenä tasa-arvokysymyksenä.

– Tärkeintä maanpuolustuksessa on järjestää isänmaan puolustus toimivimmalla ja kustannustehokkaimmalla tavalla. Nykyinen malli jossa miehillä on asevelvollisuus ja naisilla vapaaehtoinen asepalvelus on toimiva pohja myös tulevaisuuden maanpuolustukselle. Tulevaisuudessakaan yhteiskunnassa ei voi olla pelkkiä oikeuksia. On oltava myös velvollisuuksia, joista asevelvollisuuden suorittaminen on yksi tärkeimmistä.

Savola osallistui Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan asevelvollisuusseminaariin keskiviikkona 26.2.2014. Savolan osuus koski erityisesti tasa-arvokysymystä asevelvollisuudessa.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI