Mikko Savola Nato-parlamentaarikkojen kokoontumiseen Georgiaan

0
(Kuva: Petteri Löppönen)

 

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) ja noin kolmesataa kansanedustajaa Naton jäsen- ja kumppanimaista kokoontuu 27.–29.5.2017 Georgian Tbilisiin keskustelemaan turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä. Keskustelun aiheet vaihtelevat Venäjästä Lähi-itään ja ilmastonmuutoksesta esineiden internetin muodostamiin turvallisuusuhkiin.

 

Naton ulkopuolisten maiden kansanedustajille parlamentaarinen yleiskokous tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Nato-maiden poliitikkojen kanssa sekä kuulla, millaista keskustelua järjestön jäsenmaissa käydään sotilasliiton asioista. Suomalaiset kansanedustajat saavat osallistua yleiskokouksen keskusteluun mutta eivät äänestyksiin. Suomen eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Savolan lisäksi Eero Heinäluoma (sd.) ja Tom Packalén (ps.).

 

– Monin tavoin murroksessa olevan Georgian turvallisuuspoliittinen asema on puhututtanut pitkään. Heillä on vahva halu lisätä yhteistyötä länteen niin Euroopan Unioniin kuin Natoon. Suomen edustajina haluamme lisätä vakautta lähialueillemme ja ehkäistä keskustelun kärjistymistä lännen ja idän välillä, sanoo Savola

 

Kokouksen osanottajista suurin osa on Naton jäsenmaista. Mukana on myös rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä eri statuksilla olevia Euroopan ulkopuolisia maita. Raportit, joiden pohjalta keskustelua käydään, ovat luettavissa Nato PA:n verkkosivuilta.

 

Naton parlamentaarinen yleiskokous (Nato Parliamentary Assembly) ei ole osa Pohjois-Atlantin puolustusliittoa, mutta yleiskokous voi antaa Natolle suosituksia. Eduskunnasta on osallistunut valtuuskunta Nato PA:n kokouksiin vuodesta 1998 lähtien. Mikko Savola on kuulunut Suomen edustajistoon vuodesta 2011.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI