Mikko Savola | Reserviläistoiminnan ja -koulutuksen tuki turvattava

0
Ammunta on Reserviläisliiton laajin, yksittäinen toimintamuoto. (Kuva: Reserviläisliitto)
Puolustusvoimien tukea tarvitaan myös Reserviläisliiton vuosittaisissa ampumamestaruuskilpailuissa, jotka pääsääntöisesti järjestetään Puolustusvoimien ampumaradoilla. (Kuva: Reserviläisliitto)
Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola vaatii puolustusvoimilta uusia toimintatapoja ja -malleja laajan reserviläistoiminnan ja -koulutuksen turvaamiseksi.

Liiton ähtäriläinen puheenjohtaja  kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on huolestunut puolustusvoimauudistuksen etenemisestä. Reserviläisurheiluliiton mestaruuskisojen avajaisissa lauantaina puhunut Mikko Savola vaatii Puolustusvoimilta korjaavia toimenpiteitä.

– Puolustusvoimien on kehitettävä omaa organisaatiotaan ja erityisesti omia toimintamallejaan niin, että vapaaehtoisen maanpuolustustyön ja -koulutuksen tarvitsema tuki on pääsääntöisesti aina saatavissa lähimmästä Puolustusvoimien toimipisteestä.

Puolustusvoimien sodan ajan joukoista valtaosa on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Tämän joukon kenttäkelpoisuutta ja sotilaallista osaamista ylläpidetään laajalla omaehtoisella toiminnalla ja koulutuksella, josta vastaavat reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt sekä niiden yhteinen koulutusorganisaatio Maanpuolustuskoulutusyhdistys.

Savola muistutti, että laajan omaehtoisen toiminnan ja koulutuksen edellytyksenä on sujuvasti Puolustusvoimilta saatava apu. Varuskuntien sekä erilaisten harjoitusalueiden ja ampumaratojen sulkemiset tulevat monilla paikkakunnilla hankaloittamaan tuen saamista.

– Etelä-Pohjanmaalla ja koko Keski-Suomessa tilanne tulee olemaan erityisen vaikea Kauhavan Lentosotakoulun sekä Keuruun Pioneerirykmentin sulkemisen johdosta. Ähtärissä sijaitseva Puolustusvoimien Räjähdekeskus ei puolestaan pysty tarvittavaa tukea järjestämään ilman riittäviä resursseja ja selkeitä määritelmiä.

Savolan mukaan Reserviläisliitto pohtii mielellään yhdessä Puolustusvoimien ja -ministeriön kanssa sitä, miten järjestöjen ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen tarvitsema tuki voitaisiin käytännössä järjestää.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI