Ministeri Leppä ei vastannut: leikataanko maataloustukia tällä vaalikaudella?

0
Kansanedustaja Janne Sankelo (Kok)

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Sankelo kysyi kyselytunnilla ministeri Lepältä keskeisen kysymyksen, johon ministeri jätti vastaamatta: voiko ministeri Leppä luvata, että hallitus ei leikkaa maataloustukia tällä vaalikaudella?

.
– Tietojen mukaan rahoituskehysneuvotteluissa olisi tulossa 310 miljoonan euron menetykset. Jakamaton varaus, josta on hallitusohjelmakirjaus,  on 150 miljoonaa. Talonpojan laskuopilla tämä ei mitenkään riitä kompensointiin. Onko muiden hallituspuolueiden kanssa ylipäätänsä sovittu, että raha voidaan kokonaisuudessaan käyttää neuvottelutappioiden tasaamiseen, Sankelo ihmettelee.
.
Pääministerit neuvottelevat parasta aikaan Brysselissä EU:n tulevien vuosien budjetista. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Suomen maataloustuista ja maaseudun kehittämisrahoista olisi lähtemässä 310 miljoonaa euroa. Kyse on sananmukaisesti viljelijän leivästä ja maaseudun elinvoimasta.
.
– Suomalaisella maataloudella on tällä hetkellä kannattavuusongelmia, samalla on kuitenkin muistettava, että suomalaiset tutkitusti arvostavat kotimaisia elintarvikkeita ja käyttävät niitä. Neuvotteluissa on Suomella paljon pelissä. Kokoomus tukee suomalaisia viljelijöitä. Haluamme tukea myös neuvotteluja, mutta edellytämme, että hallitus osaa ajaa Suomen etua, Sankelo huomauttaa.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI