Missä on Esko ? Viikon etsinnät eivät ole tuottaneet vielä tulosta!

0
Kuva kadonnesta Esko Rinta-Marttilasta (Poliisi)

Viikko sitten perjantaina 22.9 katosi Lapuan Tiistenjoella 71- vuotias Esko Rinta-Marttila. Viimeinen varma havainto Rinta-Marttilasta on katoamispäivältä noin kello puoli kolmen aikaan iltapäivällä, jolloin hänen on nähty olevan jalkaisin liikkeellä kohti itää Korkiakallion suuntaan, noin kahden kilometrin päässä kotoaan. Tämän jälkeen Rinta-Marttilasta ei ole havaintoja. Ilmoituksen katoamisesta teki Rinta-Marttilan omainen katoamisiltana ennen kello puolta yhdeksää.

Apuna myös lentokone ja helikopteri

Välittömästi katoamisilmoituksen jälkeen aloitettiin etsinnät Rinta-Marttilan löytämiseksi. Etsinnät keskittyivät Rinta-Marttilan kotiosoitteen ympäristöön sekä Loukasharjun suuntaan, jossa Rinta-Marttila on viimeksi nähty ja jossa Rinta-Marttilan tiedetään usein liikkuneen. Etsintöihin osallistui viikonlopun aikana pääasiassa Vapepasta ja puolustusvoimien virka-apuosastosta koostunut lähes 100 henkilön etsintäjoukko. Lisäksi etsintöihin osallistui rajavartiolaitoksen helikopteri ja lentokone. Laajamittaiset maastoetsinnät keskeytettiin sunnuntai-iltana.

Maanantaina 25.9 ja tiistaina 26.9 pelastuslaitos suoritti vesistöetsintää Lapuanjoessa, Seuruksen ja Tiistenjoen kylän välisellä alueella. Lisäksi maanantaina 25.9 suoritettiin etsintää lentokoneella lentopelastusseura Ry:n järjestämänä pääasiassa Korkiakallion suunnalla. Keskiviikkona 27.9 suoritettiin vielä laajamittainen maastoetsintä Vapepan ja puolustusvoimien virka-apuosaston toimesta pääasiassa Loukasharjun ja Korkiakallion alueilla noin 60 etsijän voimin.

Etsinnöissä ei ole saatu mitään havaintoja Rinta-Marttilasta. Poliisi pyytää edelleen lähialueen asukkaita olemaan valppaina ja tarkistamaan omat kiinteistönsä ja erilaiset pienetkin rakennukset, sekä ilmoittamaan poliisille havainnoistaan Lapuan poliisiasemalle numeroon 0295 447 261 (klo 8-16), tai kiireellisessä tapauksessa hätäkeskukseen numeroon 112.

 

Rinta-Marttilalla on todennäköisesti ollut yllään siniset tai tummat ulkoiluvaatteet, selässä pieni reppu sekä mukanaan sininen marjapoimuri. Rinta-Marttilan liikkuminen on rajoittunutta, mutta hän on kuitenkin ulkoillut paljon ja liikkunut myös maastossa, joten on mahdollista, että hän on voinut kulkea maastossa pitkänkin matkan päähän.

Pohjanmaan poliisilaitos haluaa tässä yhteydessä kiittää kaikkia etsintöihin tähän mennessä osallistuneita henkilöitä, vapaaehtoisjärjestöjä ja viranomaisia hyvästä yhteistyöstä.

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI