Mobiiliverkkokauppa on lähes tuplaantunut alle vuodessa

0

Mobiiliverkkokauppa kasvaa kovaa vauhtia Suomessa. Klarnan tilastojen mukaan noin viidennes verkkokaupasta tehdään nyt mobiilisti. Ruotsin ja Norjan lukuihin on kuitenkin vielä matkaa.

Verkkomaksupalveluyhtiö Klarnan tilastojen mukaan mobiiliverkkokauppa on lähes kaksinkertaistunut viime vuoden lokakuusta.

Lokakuussa 2013 mobiiliverkkokauppa – eli älypuhelimilla ja tableteilla tehdyt verkko-ostokset – oli 12 prosenttia Klarnan kautta tehdyistä ostoksista, kun taas heinäkuussa 2014 jo 22 prosenttia verkko-ostoksista tehtiin mobiililaitteilla.

Norjassa mobiiliostosten osuus verkkokaupasta on 38 % ja Ruotsissa vastaavasti 36 %.

”Verkkokauppiaat ovat parantaneet verkkokauppojen käytettävyyttä juuri mobiilikäytön näkökulmasta. Ostaminen täytyy miettiä kuluttajan näkökulmasta mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi päätelaitteesta tai sijainnista riippumatta. Lisäksi älypuhelinten ja tablettien määrä on kasvanut valtavasti, mikä osaltaan myös selittää mobiilin verkkokaupan nopeaa kasvua”, Klarnan Suomen-maajohtaja Casimir Ehrnrooth sanoo.

Suosituin älypuhelin- ja tablettibrändi verkko-ostosten tekemiseen on Apple (53 %), toiseksi suosituin Samsung (30 %) ja kolmanneksi suosituin Nokia (7 %). Naapurimaissa Nokia ei nouse kolmen suosituimman mobiililaitteen joukkoon.

Responsiivinen suunnittelu mukauttaa mobiiliin

Klarnan mukaan yhä useampi verkkokauppias mukauttaa verkkokauppansa toimimaan mobiilissa. Niin sanottu responsiivinen suunnittelu on vallannut alaa jo pitkään, minkä avulla verkkokauppa näyttää hyvältä ja tuntuu käyttäjästä sujuvalta myös mobiililaitteilla.

”Uskon, että suomalaiset ostaisivat aivan yhtä paljon verkossa kuin kuluttajat naapurimaassa tekevät, mikäli verkkokaupat mahdollistaisivat sen. Tämä edellyttää paitsi investointeja uuteen teknologiaan myös rohkeutta ottaa mobiili vakavasti”, Ehrnrooth toteaa.

”Suomalaisia verkkokauppiaita kiinnostaa mobiiliratkaisut valtavasti. Vaikka mobiilin painoarvo kasvaakin voimakkaasti, tulisi mobiilin kuitenkin olla vain osa kauppiaiden digitaalista monikanavastrategiaa. Pelkkä mobiiliin investointi ei ole ratkaisu suomalaisen verkkokaupan haasteisiin”, Ehrnrooth muistuttaa.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI