”Monoliittipandemia” jyllää – lähin löytyi nyt Virroilta!

2
Monoliitti pellolla Virroilla (jpnews.fi)

Savonlinnasta löytyi Suomen ensimmäinen monoliitti ja nyt toinen Virroilta.

Virtain kaupunginjohtaja Juha Viitasaari oli käynyt kuvaamassa Virroilla keskellä peltoa olevan monoliitin. Kaiketi ensimmäinen samanlainen löytyi Utahista, Yhdysvalloissa. Sen jälkeen niitä on löytynyt Euroopasta na nyt toinen suomalainen versio Virroilla.

Virroille Marttisen saareen ilmestyi perjantain ja lauantain välisenä yönä kyseinen monoliitti aivan valtatien 23 varrelle.

– Kenelläkään ei kuitenkaan ole tietoa tai havaintoa monoliitin pystyttäjistä tai sen ilmestymisestä. Sen on täytynyt ilmestyä joko tyhjästä tai sitten hyvin hiljaiseen aikaan, avaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Monoliittien ilmestymisestä on noussut kansainvälinen mysteeri, sillä niitä on noussut kymmeniin paikkoihin ympäri maapalloa. Monoliitit ovat ilmestyneet jälkiä jättämättä ja samoin ne ovat kadonneet yhtä mysteerisesti. Ensimmäinen löydös oli Yhdysvalloissa Utahin aavikolla ja seuraavia on löytynyt muun maussa Las Vegasista, Romaniasta ja Savonlinnasta.

Monoliitti sijaitsee lähellä perinnekylää valtatien varrella (jpnews.fi)

Nyt löydetyt monoliitit ovat olleet tiettävästi kaikki metallisia. Samoin Virtain monoliitti on kiiltävää metallia. Se on neliskanttinen noin 2,5 metriä korkea ja 30–40 senttiä leveä pylväs.

– Monoliitti vaikuttaa kohoavan suoraan maasta eikä siinä näy selviä jälkiä esimerkiksi kaivamisesta tai perustuksista. Huhut kuitenkin kertovat, että ensimmäisenä yönä sen sisällä olisi palanut pieni tuli tai muu hehkuva valo, Viitasaari kertoo.

Kaupunki ei ole aikeissa puuttua monoliitin olemassa oloon, vaan seuraa tilanteen kehittymistä. Virtain monoliitti onkin noussut keskustelun aiheeksi kaduilla ja sosiaalisessa mediassa, mikä onkin tuonut väkeä ihmettelemään tätä monumenttia.


 

Korona-kartta 700x

2 KOMMENTTIA

JÄTÄ KOMMENTTI